>
Foto: gemeente Rotterdam

Rotterdamse wind voor Rotterdamse ondernemers

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanaf deze maand bieden Deltalinqs en Eneco bedrijven in de haven een lokale, laagdrempelige verduurzamingsoptie aan. Zij krijgen namelijk de mogelijkheid om stroom af te nemen van de windmolens uit windpark Slufterdam aan de Maasvlakte.

Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van de logistieke, industriële en havenbedrijven in mainport Rotterdam. Eneco reserveert een deel van de opbrengst van het Rotterdamse Windpark Slufterdam – dat op 12 februari dit jaar werd heropend na een grote vernieuwing - speciaal voor leden van Deltalinqs.

Bedrijven die gebruikmaken van de regeling, zijn verzekerd van duurzame energie, direct uit de eigen achtertuin. Deltalinqs noemt het een mooie en concrete stap in de verduurzaming van de Rotterdamse haven.

Waalhaven Group schakelt om!

Waalhaven Group schakelde als eerste om naar deze 100% lokale windbron. Directeur Jan Overdevest zegt daarover: "De CO2 footprint van bedrijven wordt steeds belangrijker. Voor de Waalhaven Group is het gebruikmaken van deze regeling de eerste grote stap in de verduurzaming van haar activiteiten. Hiermee wil de Waalhaven Groep bijdragen aan de energietransitie en een groenere haven. Dit sluit ook aan bij de wens van onze klanten om een ‘green lane’ na te streven voor de overslag en het transport van hun containers en producten."
 

Meer weten?

Op de website van Deltalinqs vind je meer informatie over de regeling en hoe je je kunt aanmelden.