Dit zijn de Rotterdamse Zakenvrouwen van 2023

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

Vrijdagavond 16 juni zijn de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2023 uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis. Tijdens de zesde editie van de verkiezing ging Shirley van Beers van Beers Elektrotechniek en Beers Service & Onderhoud er met de titel Zakenvrouw van het Jaar (ondernemer/eigenaar) vandoor. In de categorie Zakenvrouw van het jaar (directeur/manager) won Mathilde de Winter van Vopak. Petra Beris van TransitionHERO won de titel Aanstormend Talent 2023. 

Rotterdames Zakenvrouwen winnaars Shirley van Beers (Beers Elektrotechniek en Beers Service & Onderhoud), Mathilde de Winter (Vopak) en Petra Beris (TransitionHERO) samen met Renske Satijn (Rotterdam Festivals), Anouk Oldenburger (Nationale-Nederlanden) en wethouder Robert Simons (o.a. economie) © Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar
Winnaars Shirley van Beers (Beers Elektrotechniek en Beers Service & Onderhoud), Mathilde de Winter (Vopak) en Petra Beris (TransitionHERO) samen met Renske Satijn (Rotterdam Festivals), Anouk Oldenburger (Nationale-Nederlanden) en wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur ) © Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar

Rotterdamse Zakenvrouwen

Het niveau van de verkiezing was ook dit jaar enorm hoog. Interessant is ook de diversiteit van de vrouwen en hun werkzaamheden. Van start-ups tot grote corporates en van eenmanszaken tot familiebedrijven, van babyvoeding tot elektrotechniek en van sociale ondernemingen tot groene technologie en alles daar tussenin. Hiermee bewijst Stichting Rotterdamse Zakenvrouw dat er binnen elke sector in Rotterdam-Rijnmond ambitieuze en succesvolle vrouwen zijn die een podium verdienen en dat de verkiezing nog altijd relevant is.

Finalisten

Tot de finalisten voor de Nationale-Nederlanden categorie Rotterdamse Zakenvrouw Directeur/manager behoorden naast Mathilde de Winter van Vopak, ook Nerissa Lazeron van Veneficus en Sylvia de Haas van FlexiZone. In de categorie BDO Zakenvrouw Ondernemer/eigenaar nam Shirley van Beers van Beers Elektrotechniek het op tegen Angelique Schraven van Rotterdamsche Werken en Samatha Rodrigues van YOU Talent. De laatstgenoemde kreeg van de jury na afloop wel een bijzondere oorkonde met een eervolle vermelding, waarover verderop in dit persbericht meer. In de categorie Webtify Zakenvrouw Aanstormend Talent waren naast Petra Beris van TransitionHERO, ook Mandy Markerink van Stichting Campus Nederland en Jasmine van der Weele – Azadbari van Babe Foods genomineerd. 

Speciale oorkonde

 In de zes jaar dat de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar plaatsvindt, zijn vele succesvolle en imponerende zakenvrouwen de revue gepasseerd. Daar zitten ook ieder jaar verschillende sociale ondernemingen bij. Dit jaar heeft de jury echter besloten een speciale oorkonde uit te reiken aan een Rotterdamse Zakenvrouw die een eervolle vermelding verdient. Samantha Rodrigues van YOU Talent ontving een oorkonde voor haar speciale werkwijze waarmee ze er volgens de jury in slaagt de problematiek van de wijk van binnenuit bij de bron aan te pakken. Door de kinderen die bij haar komen in te zetten als ambassadeurs en leiders voor de leeftijdsklasse daaronder, zet zij zich op een enorm onderscheidende manier in en dit is echt een aanwinst voor de stad Rotterdam. 

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over de uitreiking van de Awards vind je op de site van de Rotterdamse Zakenvrouw.

Deel deze pagina