RotterTram

  • Inhoudstype:
    • Verhaal

De RotterTram. Een modern restaurant in een historische stadstram waar je in 2,5 uur tijd op een unieke manier Rotterdam beleeft. Onder het genot van een culinair viergangendiner met bijbehorend drankarrangement.

Suzanne Knegt is 31 jaar en was voorheen werkzaam bij de RET als marketing communicatieadviseur. Als trotse inwoonster van Rotterdam vond zij het altijd leuk de hele stad en de prachtige skyline van Rotterdam te zien vanuit de tram. Zij kreeg het idee om hier iets meer mee te gaan doen.

RotterTram voor het Stadhuis op de Coolsingel

Het plan

Na wat oriënterende gesprekken met o.a. Stichting RoMeO, die het onderhoud en de exploitatie van historische trams verzorgt, heeft Suzanne gekozen voor het concept van een moderne restauranttram in Rotterdam. De perfecte combinatie! De stad beleven terwijl je heerlijk geniet van een diner met vrienden, familie of collega’s. Je biedt mensen op deze manier een mooie beleving en herinnering. In Den Haag rijdt er al een, Rotterdam hoort dit ook te hebben. Suzanne is met de plannen aan de slag gegaan en heeft juiste partners gezocht. Uiteindelijk is zij een succesvolle crowdfunding gestart en dit pakte verrassend goed uit.

Uniek

RotterTram is een vrij uniek concept. Er rijden op dit moment maar vijf restauranttrams in de hele wereld. Naast Den Haag, rijdt er een restauranttram door Brussel, Milaan, Nieuw Zeeland en Australië. De tram die in Rotterdam rijdt is een historische tram uit 1969, deze heeft tot 2002 dienst gedaan als stadstram. Suzanne wilde graag dat het uiterlijk van de tram herkenbaar blijft als echte Rotterdamse stadstram. De tram maakt gebruik van de tramrails in de stad waarmee je langs alle highlights komt. ’s Avonds zijn deze mooi verlicht, zoals de Kuip, de Euromast en het Centraal Station. Een echte beleving!

Tips

Als beginnend ondernemer is het belangrijk een goed netwerk om je heen te verzamelen. Suzanne heeft hier veel tijd in geïnvesteerd en dat loont zich. Wees ook niet bang om hulp en advies te vragen. Er zijn altijd mensen met kennis en ervaring die je graag verder willen helpen. De Ondernemersbalie heeft Suzanne geholpen met haar vragen over een horecavergunning en reclame-uitingen.

De stad Rotterdam

Suzanne vindt Rotterdam echt haar stad, hier voelt zij zich thuis. Haar mooie stad wil zij graag laten zien met de RotterTram. Zij kan zich niet voorstellen dat ze ergens anders zou beginnen, dit hoort gewoon bij Rotterdam.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Deel deze pagina