Koninklijke route Koningsdag bekend

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Bereikbaarheid
    • Horeca
    • Ondernemerschap

Van de Afrikaanderwijk, over de Nieuwe Maas naar de Binnenrotte in het centrum. Dat is in het kort de Koninklijke route tijdens Koningsdag op 27 april. Wandelend én varend met watertaxi’s krijgt de Koninklijke Familie Rotterdam te zien in al haar veelzijdigheid: verschillende culturen, kunst, architectuur, geschiedenis en toekomst.

Route Koningsdag 2023 Rotterdam - beeld ter illustratie
© Gemeente Rotterdam

Op donderdag 27 april vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander én vieren we dat hij 10 jaar koning is. Rotterdam trakteert koning Willem-Alexander, koningin Maxima, hun dochters en andere leden van de koninklijke familie op een mooi feest. Het thema van het feest is: We zijn allemaal Kings & Queens.

Afrikaanderwijk

De route begint om 11.00 uur in de Afrikaanderwijk op Rotterdam-Zuid vlakbij het Afrikaanderplein. Daar wordt de koninklijke familie feestelijk ontvangen. De koninklijke familie wandelt verder via de Pretorialaan naar de Maashaven.

Over de Maas

Het gezelschap stapt op de hoek van Maashaven-Noord en Maashaven-Oost in watertaxi’s en vaart over de Nieuwe Maas naar de Leuvehaven. De vaarroute gaat langs het ss Rotterdam, Hotel New York, de Wilhelminapier en natuurlijk onder de Erasmusbrug door.

Binnenstad

Bij de trappen voor Plein 1940 stapt de koninklijke familie uit de watertaxi’s. De wandeling gaat verder over de Blaak, met de kubuswoningen van Piet Blom in zicht. Via de Dominee Jan Scharpstraat loopt het gezelschap richting de Laurenskerk. Daarna gaat de wandeling dwars door de Markthal en eindigt rond 13.00 uur op de Binnenrotte.

Bijzondere ontmoetingen

Deze één kilometer lange wandelroute en de oversteek over water laat Rotterdam van haar veelzijdigste kant zien. Burgemeester Aboutaleb: ‘Alles zit in deze route om de koninklijke familie onder te dompelen in alle geuren, kleuren en smaken van de stad. We gaan hen zeker verrassen met een prachtig programma en bijzondere ontmoetingen.’

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Slotfeest

Op de Binnenrotte begint het feest om 12.00 uur. De koninklijke familie en alle andere aanwezigen kunnen genieten van allerlei optredens. Het feest eindigt om ongeveer 17.00 uur. Welke artiesten optreden blijft nog een verrassing. Het volledige wordt op 30 maart bekendgemaakt.

Oranje Voor Goed

Rotterdam doet graag iets extra’s om vanuit Koningsdag iets na te laten voor de toekomst van onze stad. Daarom stelt Rotterdam onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ het Koningsdaglogo beschikbaar om producten te bedenken en te verkopen voor sociale initiatieven die zich inzetten voor Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Dus ben je ondernemer en wil je aan de slag gaan met Koningsdagartikelen, zoals bijvoorbeeld een eigen Koningsdag-taartje? Dien dan een aanvraag in voor het Koningsdaglogo en doneer minimaal 10% van de winst aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Om deze actie te ondersteunen werkt Rotterdam samen met Voor Goed Agency, aanjagers van sociaal ondernemerschap. Meedoen? Lees hier meer over hoe je mee kunt doen met deze actie.

Meer informatie of vragen?

Website Konigsdaginrotterdam.nl

Kijk voor meer informatie op de website Koningsdaginrotterdam.nl. Daar vind je de route en alle informatie over Koningsdag 2023. Ondernemers vinden via deze website ook de laatste informatie voor ondernemers, een overzicht van veel gestelde vragen en de mogelijkheden om als ondernemer deel te nemen aan het programma.

Ga voor meer informatie naar www.Koningsdaginrotterdam.nl/ondernemers en volg het laatste nieuws over Koningsdag op Facebook en Instagram.

Contact met de gemeente

Vragen over ondernemen tijdens Koningsdag? Voor informatie kun je bij de gemeente terecht via koningsdag@rotterdam.nl

Het is natuurlijk ook mogelijk om je vaste contact bij de gemeente te benaderen. Zie onze contactpagina voor de contactgegevens van onze Bedrijfscontactfunctionarissen.

 

Deel deze pagina