>

De industrie vindt duurzame innovaties tijdens Meet-the-Buyer events

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SCALE-UP helpt de industrie met het vinden van duurzame innovaties

Startups die duurzame producten en diensten bedenken schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wanneer zo’n product of dienst écht klaar is om te verkopen aan een bedrijf lukt dit vaak niet. Gemeente Rotterdam heeft daar iets op bedacht. Via Meet-the-Buyer events matchen ze de bedrijven met elkaar. Eind 2018 organiseren we weer een event. Welke corporate biedt zich aan met een duurzame en/of cleantech innovatievraag?

Gemeente Rotterdam is 2 jaar geleden begonnen met het programma ‘Scale-UP’. Een aantal keer per jaar organiseren ze met dit programma Meet-The-Buyer events. Tijdens deze events presenteren 1 of 2 corporates een duurzame innovatievraag. Daarna voeren ze 1-op-1 gesprekken met minimaal 5 scale-ups. Scale-ups zijn jonge bedrijven die de start-up-fase voorbij zijn en met hun product of dienst klaar zijn voor de markt.

Database met bijna 1000 scale-ups met duurzame innovaties

Wouter van Rooijen werkt als matchmaker bij gemeente Rotterdam. Hij onderhoudt met collega’s en partnerorganisaties een database met bijna 1000 veelbelovende scale-ups die werken aan duurzame of cleantech innovaties.

'Zodra een bedrijf zich aanmeldt bij het programma Scale-UP formuleren we samen de innovatievraag. Daarna zoek ik in de database en in ons Europese netwerk naar innovaties die de specifieke uitdaging van de onderneming mogelijk op kunnen lossen. Ik maak een voorselectie en beslis samen met de aanvrager welke scale-ups een innovatie mogen presenteren tijdens het Meet-The-Buyer event'.

Meet the Buyer event levert matches op voor Merford

Merford ontwikkelt ergonomische cabines en geluidsisolerende wanden. In 2018 hebben ze samen met het programma Scale-UP een Meet the Buyer Event georganiseerd. Adrienne Vertooren is directeur bij Merford en enthousiast over het concept.

 'Veel innovatie doen we zelf, maar soms is het goed om ideeën van buiten naar binnen te halen. In de praktijk is het niet eenvoudig om innovatieve bedrijven te ontmoeten. Je blijft meestal binnen je eigen netwerken hangen. Tijdens het Meet-The-Buyer event hebben we 5 scale-ups gesproken. Eén van hen heeft een nieuw type sensoren ontwikkeld om geluid te meten. Door de innovatie van deze scale-up toe te voegen aan ons eigen product, kunnen we een nog completer product leveren aan onze klant!'

Corporates: organiseer ook een ‘Meet-the-Buyer’ event

Ook geïnteresseerd in duurzame innovaties waarmee je jouw eigen product, proces of dienstverlening kunt verbeteren? Doe dan mee met het volgende Meet-the-Buyer event in Rotterdam. Ga voor meer informatie over het programma naar de Scale-Up website of kom op 30 augustus naar de informatiebijeenkomst voor corporate buyers in Rotterdam. Je kunt ook rechtstreeks een email sturen naar Wouter van Rooijen via w.vanrooijen@rotterdam.nl.

Pitch je duurzame of cleantech innovatie voor corporates

Heb je een duurzame innovatie en ben je nog niet bekend bij Scale-Up? Meld je aan.

 

Scale-Up is een samenwerking tussen cleantech-clusters uit Nederland, Engeland, België, Denemarken en Zweden. Gemeente Rotterdam coördineert het programma. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de Europese Unie via INTERREG North Sea Region.