>
Foto: Joep Boute

Schiebroek toont veerkracht met BIZ

29 maart 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dat de horeca en veel winkeliers het momenteel lastig hebben is algemeen bekend. Hun zaken zijn al geruime tijd gesloten of niet volledig geopend en dit vraagt om veel geduld van de ondernemers. Mooi om dan te zien dat de verschillende partijen zich niet zomaar uit het veld laten slaan en juist de handen ineenslaan.

De ondernemers van Winkelcentrum Schiebroek, oftewel de Peppelweg en omgeving, hebben tegen de verdrukking in vóór gestemd voor de instelling van een BIZ (bedrijveninvesteringszone) in hun gebied. Deze BIZ bestond eigenlijk al, maar wordt nu met 5 jaar verlengd. Wat wel nieuw aan deze BIZ is, is dat vanaf nu ook vastgoedeigenaren meedoen.

Het komt erop neer dat alle betrokkenen de komende vijf jaar jaarlijks een BIZ-belasting gaan betalen. De opbrengst van deze belasting wordt vervolgens teruggestort op de rekening van de BIZ-stichting Winkelgebied Schiebroek.

Wat pakt de BIZ in Schiebroek aan?

Het geld van BIZ-stichting Winkelgebied Schiebroek zal worden besteed aan verschillende zaken die de openbare ruimte ten goede komen. Bijvoorbeeld aan verbetering van de uitstraling van het winkelgebied, sfeerverlichting, bestrijding van leegstand en organisatie van evenementen zodra dit weer mogelijk is.

De (door)start van deze BIZ toont aan dat ondernemers ondanks alles toch graag gezamenlijk willen investeren in hun gebied. En nu de eigenaren meedoen is er ook van hun kant blijk van vertrouwen in de toekomst van het gebied. Het toont aan hoe veerkrachtig het lokale MKB is. Want in moeilijke tijden toch de handen ineenslaan en investeren in het gebied, daar spreekt toch echt wel daadkracht uit!

New BIZ in town

Naast deze nieuwe BIZ in Schiebroek hebben ook vier andere Rotterdamse gebieden een BIZ (verlening) in voorbereiding. Rond mei a.s. volgt de draagvlakmeting onder de ondernemers van de Lusthofstraat, Molenweg-Raadhuisplein Rozenburg, Hillegersberg en van het bedrijventerrein Schiebroek.

Wanneer op voldoende steun vanuit de achterban gerekend kan worden zullen alle vijf de hierboven genoemde gebieden een BIZ-status verkrijgen met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar.

Meer lezen over BIZ?

Meer informatie over de Bedrijven Investeringszone is hier te vinden.