>
Foto: Gemeente Rotterdam

Skoon lanceert ’s wereld eerste deelplatform voor mobiele energie

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Met korte pitches over de energietransitie en de economische impact daarvan, lanceert Skoon Energy haar online platform - Skoon Cloud - voor het delen van (grootschalige) batterijen.

Daarnaast onthulde ze een zelf-ontwikkelde batterijaanhanger. Een plug en play mobiele energievoorziening voor diverse kleinschalige toepassingen. Skoon is een jonge Rotterdamse ondernemer die uitblinkt in lef, doorzettingsvermogen en initiatief en won eerder dit jaar daarvoor de Ketelbinkieprijs.

Online deelplatform

Skoon Cloud is een online deelplatform dat vraag en aanbod van mobiele batterijen bij elkaar brengt. Zo bieden Greener en Wattsun, twee gerenommeerde batterijpartijen, hun beschikbare batterijen ook aan via de Skoon Cloud. Daarnaast gaan verschillende batterijeigenaren binnenkort het deelplatform gebruiken om een hogere bezettingsgraad voor hun batterijen te realiseren. Door ook het transport van A naar B te automatiseren en ervoor te zorgen dat de batterij voldoet aan de eisen voor de gevraagde inzet ontzorgt Skoon zowel de aanbieder als eindgebruiker. Dit verhoogt het gebruiksgemak, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Zo levert de online marktplaats een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan het versnellen van de energietransitie.

Pitches

Na de lancering gaven Kees Koolen, vergroener, investeerder en partner van Skoon, Barbara Kathmann, wethouder Economie in Rotterdam en Reinier van Herel, Head of Business Innovation and Corporate Venturing - Damen Shipyards, korte elevator pitches over hoe zij tegen de energietransitie aankijken, welke rol Skoon hierin kan spelen en welke economische kansen er door vergroening voor de Nederlandse economie ontstaan. Kijk op www.skoon.world voor meer informatie.