>
Foto: René Castelijn

Sluit ook aan bij het Leerwerkakkoord 'Energietransitie Gebouwde Omgeving'

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op 4 juli ondertekenden dertien partners uit het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen het Leerwerkakkoord 'Energietransitie Gebouwde Omgeving'.

Dit akkoord moet helpen om woningen en bedrijven te verduurzamen en zo het Klimaatakkoord te realiseren. Daar zijn in de komende decennia veel vakmensen voor nodig. Het leerwerkakkoord helpt o.a. om vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten en er komt ook een nieuw opleidingsbedrijf in Rotterdam-Zuid om meer jongeren op (v)mbo-niveau op te leiden voor de bouw-, infra-, en energiesector.

Banen in de energiesector

Werkzoekenden enthousiast maken voor een baan in de energiesector, het ontwikkelen van een mbo-traineeship en het aanbieden van omscholing tot installateur. Het zijn een paar van de afspraken uit het Leerwerkakkoord ‘Energietransitie gebouwde omgeving’. Wethouders Richard Moti (o.a. Werk en inkomen) en Arno Bonte (Energietransitie, Duurzaamheid en Luchtkwaliteit) zetten ook hun handtekening onder het actieplan voor Rotterdam.

Het Leerwerkakkoord moet helpen om woningen en bedrijven te verduurzamen, en zo het Rotterdamse Klimaatakkoord te realiseren.

Met het Leerwerkakkoord gaan we met onderwijsinstellingen en bedrijven zorgen dat Rotterdammers straks de juiste vaardigheden hebben om de banen van de toekomst te kunnen vervullen

Arno Bonte

Aansluiten

Bedrijven in installatie, isolatie en bouw die zich bezighouden met de energietransitie of personeel willen doorscholen, kunnen zich aansluiten bij het Leerwerkakkoord Energietransitie gebouwde omgeving.

Dit geldt ook voor vakmensen die als docent hun kennis willen overdragen aan studenten. Kijk voor meer informatie op www.leerwerkakkoord.nl.