Smart Energy Systems: Skoon Energy ontvangt vervolginvestering van 5 miljoen

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Smart Energy Systems

Smart Energy Systems deelnemer Skoon Energy heeft onlangs een investering van 5 miljoen euro toegezegd gekregen van het Graduate Entrepreneur Fund. De investering helpt Skoon Energy om het team uit te breiden, het ontwikkelen van hun software te versnellen, en nieuwe (globale) markten aan te boren.

© Skoon Energy.

Urgentie, team en timing

Het Graduate Entrepreneur Fund noemt drie belangrijke redenen waarom besloten is om in Skoon Energy te investeren. Ten eerste urgentie: de energiemarkt zit midden in de transitie naar uitstootvrije oplossingen. Ten tweede het team: het team van Skoon Energy heeft een ingenieurs-achtergrond uit Delft, met veel inzicht in de wensen van hun klanten en een aantrekkingskracht op talent. Ten derde de timing: de transitie naar uitstootvrije energie wordt inmiddels versneld door wetgeving en trends in de industrie, waarop Skoon Energy naadloos aansluit.

Over Skoon Energy

Het Rotterdamse bedrijf Skoon Energy ontwikkelt software voor flexibele energie-assets. Het online softwareplatform schaalt op met extra functionaliteiten om mobiele netstabilisatie mogelijk te maken. Deze nieuwe functionaliteiten worden aan de online marktplaats Skoon Sharing gekoppeld. Op deze manier maken zoveel mogelijk energiegebruikers, zo goed en goedkoop mogelijk, gebruik van schone energie.

Meer weten over Skoon? Kijk hier.

Over Smart Energy Systems

Met het Smart Energy Systems programma ondersteunt de Gemeente Rotterdam organisaties en ondernemers die met hun initiatief de energietransitie versnellen. Deze ondersteuning bestaat uit een subsidie (tot maximaal € 100.000,- per deelnemer), hulp bij vervolgfinanciering, netwerk en business development, en het faciliteren rondom huisvesting. Het programma zorgt op deze manier tegelijkertijd voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid in de stad en regio Rotterdam.

Meer weten over het Smart Energy Systems programma? Kijk hier.

Deel deze pagina