Sociaal en betekenisvol ondernemen, juist in Rotterdam!

  • Inhoudstype:
    • Artikel
  • Thema’s:
    • Arbeidsmarkt
    • Sociaal ondernemen

Voor Goed neemt het bedrijfsleven van de stad mee naar de impact economie waarbij sociaal ondernemerschap de norm is. Ook jij kan met jouw organisatie een bijdrage leveren en een verschil maken in de stad. Denk aan goed inkopen of werken met een OPwerker.

Goed Inkopen

Inkopen of samenwerken met impact ondernemingen uit de stad is makkelijker dan je denkt. Het barst in de regio Rotterdam-Rijnmond van de impact ondernemingen waar ze dagelijks een maatschappelijke uitdaging aan gaan en aan producten en diensten werken. Er zijn grote en kleine bedrijven die zich, steeds vaker, bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze twee brengt Voor Goed zo samen. Goed Inkopen biedt een podium voor regionale impact ondernemingen om zichzelf en hun producten of services voor te stellen aan bedrijven en particulieren. Daarnaast biedt het platform meer info en inspiratie rondom het onderwerp maatschappelijk verantwoord inkopen.

Goed Aannemen 010

Werken met een OPwerker (een werkzoekende met Onbenut Potentieel) kan jouw organisatie goed doen! Uit onderzoek blijkt dat Rotterdamse partijen die werken met OPwerkers positieve effecten merken in loyaliteit, imago, verzuim en verkoop. Daarnaast draag je direct bij aan het lokale welzijn in de stad en haar inwoners. Goed Aannemen 010 biedt een bewegwijzering voor bedrijven naar het werken met een OPwerker. Zo vinden jullie de juiste aanvulling voor het team!

Zet ook de volgende stap!

Wil jij met jouw bedrijf een volgende stap zetten? Neem contact met op met Voor Goed voor een kop koffie! Mailen kan naar Simone Schraepler (Aanjager Bedrijfsleven) via simone@voorgoedagency.nl.

Wil je meer weten over Impact Ondernemen? Ga naar ondernemen010.nl/impactondernemen en zie wat jij kunt doen om Rotterdam mooier en beter te maken.

Sustainable Development Goals

Goed Inkopen en Goed Aannemen 010 dragen onder andere bij aan de Sustainable Development Goals:
SDG 8: Waardig werk en economische groei
SDG 10: Ongelijkheid verminderen

Deel deze pagina