Spaanse Polder open voor bezoekers

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bezoek tijdens de wereldhavendagen 2018 verschillende bedrijven

Boven Rotterdam en Schiedam strekt zich een enorm industriegebied uit: de Spaanse Polder, ’s Gravelandse Polder en Noordwest. Het is het grootste droge industriegebied van West-Europa. Tijdens de Wereldhavendagen 2018 geven ondernemers een uniek kijkje achter de schermen van bedrijventerrein Spaanse Polder.

In het gebied zijn 4.000 bedrijven gevestigd uit verschillende sectoren: maakindustrie, transport en logistiek, automotive, groothandel en food. Er werken tienduizenden mensen. Het gebied is voor de zwaardere industrie, milieucategorieŽn 3 tot 5. Dat wil zeggen: geen publieksfuncties, detailhandel of kantoren. Verder mag bijna alles.

In ontwikkeling

Het is een gebied in ontwikkeling. De gemeenten Rotterdam en Schiedam werken, samen met een grote groep van ondernemers, eigenaren en investeerders, de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College, aan herontwikkeling van het gebied. Een vitaal en duurzaam bedrijventerrein, als visitekaartje voor beide gemeenten, met goede en bereikbare werkgelegenheid vanuit Rotterdam en Schiedam.

Excursies Spaanse Polder

Op 8 september opent Spaanse Polder de deuren voor bezoekers. Met drie bijzondere excursies laten ondernemers zien, wat er allemaal op de Spaanse Polder gebeurt. Alle excursies vertrekken vanaf het terrein bij de SS Rotterdam. Een deel van de route gaat via het water en het andere deel over land (bus).

Vaar mee en bezoek het Rotterdam Foodcluster in de Spaanse Polder

De Spaanse Polder is de plek waar haven en land samenkomen. Dagelijks worden talloze containers opgesplitst in kleinere porties, geschikt voor bevoorrading van de detailhandel. De voedselsector in de Spaanse Polder is 24 uur per dag, 7 uur per week in beweging. Overdag is het op de Groothandelsmarkt stil, maar ’s nachts is het een drukte van belang. Groenten en fruit uit het Westland worden op de Groothandelsmarkt verhandeld. De komende jaren wordt de markt getransformeerd. We bezoeken de Groothandelsmarkt, Buitendijk Dagvers en Steffelaar Bier. Andere bedrijven op de Spaanse Polder zijn: Verstegen, Solina, Campina, Bakkersland, Finma en Eurocaps.

Vaar mee en bezoek de machinefabrieken in de Spaanse Polder

Verschillende bedrijven op de Spaanse Polder leveren aan de zeevaart en offshore. Machinefabrieken richten zich volledig op specifieke apparatuur, onderdelen en materialen die op zee worden gebruikt. Radertjes, tandwielen en overdrijfassen worden op maat gemaakt door Machinefabriek Poot. Schepen van de hele wereld zijn voorzien van armaturen van Electro Circle. Electromotoren en tandwielkasten worden custom gemaakt door SEW Eurodrive. Je bezoekt enkele grote machinefabrieken. En je hoort over de plannen voor de toekomst van het gebied. We bezoeken machinefabriek Poot, SEW Eurodrive en kranenfabrikant Avezaat.

Vaar mee en breng een bezoek aan de Van Nellefabriek

Spaanse Polder is een gebied met een rijke historie. De firma Van Nelle - van de koffie en tabak - was de grondlegger voor de ontwikkeling van de Spaanse Polder. De Van Nellefabriek, uniek voorbeeld voor het Nieuwe Bouwen, heeft de status van Werelderfgoed (UNESCO). Maar ook de Tollensfabriek is een rijksmonument. Tijdens deze excursie breng je een bezoek aan de Van Nellefabriek.