Starten in 010: BeeSerious

 • Inhoudstype:
  • Interview
 • Thema’s:
  • Duurzaamheid
  • Food
  • Horeca
  • Ondernemerschap

Dat het niet goed gaat met de bijen is niet alleen slecht nieuws voor de bloemetjes, maar zeker ook voor ons. Tijd om in actie te komen dus. BeeSerious startte in Rotterdam bij onze Ondernemersbalie. Met als doel bij te dragen aan een gezonde, vitale en meer resistente bijenpopulatie. Een goede start voor BeeSerious. In de reeks Starten in 010 zie je hoe een start bij de Ondernemersbalie jou ook verder kan helpen.

Alwine van Winsen © Serious Bee Distillers en Stichting BeeSerious

Starten in 010

In 2017 is Stichting BeeSerious opgericht om te werken aan het voortbestaan van de bijen. Om de exploitatie van de stichting te kunnen bekostigen is  Serious Bee Distillers in het leven geroepen. Alwine van Winsen en Rob van der Gaag zijn van mede (wijn uit honing) naar distillaten, zoals rum, jenever en gin gegaan. Maar het distilleren begon allemaal met honingbrandy en daarmee zijn ze wereldwijd uniek! Alles wordt naar eigen recept en puur ambachtelijk in eigen huis gemaakt. Dat vraagt veel van de huisvesting. 

Elke fles drank die wij verkopen is een ambassadeur voor de bijen.

– Alwine van Winsen, Serious Bee Distillery

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Ondernemersbalie

Het ondernemersavontuur in Rotterdam begon voor Alwine en Rob bij de Ondernemersbalie. Doordat de accountmanager de juiste informatie gaf en ook proactief meedacht, vond het duo snel de juiste weg. Bijvoorbeeld naar Citylab010, dat het met een startbudget mogelijk maakte om met het plan ‘Stoken voor de bijen’ aan de slag te gaan. Ook nu Alwine en Rob op zoek zijn naar nieuwe bedrijfsruimte is er goed contact met de gemeente. 

Internationale awards

Dat het avontuur hier begon en inmiddels heeft geleid tot vele internationale awards is iets om heel trots op te zijn. In totaal won Serious Bee Distillers de afgelopen drie jaar 16 internationale awards, waaronder heel recent de erkenning tot ‘Best Distillery 2023 in The Netherlands’. Dat is met recht een prestatie om trots op te zijn.

Starten in 010

Er komt als startende ondernemer veel op je af. Ondernemen010 helpt je graag op weg om vanuit jouw persoonlijke situatie een bedrijf te starten. En bijvoorbeeld digitalisering vanaf het begin slim en concreet aan te pakken. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Kijk rond op onze website om jouw droom uit de startblokken te krijgen. Starten doe je in 010 met Ondernemen010.

Ondernemersbalie

Startende én gevestigde ondernemers kunnen voor al hun vragen terecht bij de Ondernemersbalie. De medewerkers helpen je graag verder met uw vraag over ondernemen in Rotterdam de regio. De Ondernemersbalie is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Je vindt de Ondernemersbalie op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel (Blaak 40). Daarnaast is het team van de Ondernemersbalie ook telefonisch (9.00 -17.00 uur) en per mail bereikbaar.

Deel deze pagina