Gemeente Rotterdam stimuleert maakindustrie in Spaanse Polder en het Rotterdam Makers District

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Regelen

Met de subsidieregeling bedrijfsruimte maakindustrie wil de gemeente Rotterdam maakbedrijven helpen om de gewenste locatie te betrekken of te verbouwen, om zo banen te creëren en bij te dragen aan de transitie naar een schone en circulaire economie.

Lasser Subsidieregeling Bedrijfsruimte Maakindustrie
Fotografie: Gemeente Rotterdam, Jan van der Ploeg

De maakindustrie creëert banen en is van groot belang voor de stad van de toekomst. Maar voor maakbedrijven is het niet altijd makkelijk om ruimte te vinden om door te groeien. Dit speelt ook in de Spaanse Polder en het Rotterdam Makers District, twee gebieden die bij uitstek geschikt zijn voor deze sector.

Welke bedrijven komen in aanmerking voor subsidie?

De regeling is bedoeld voor bedrijven uit de maakindustrie met minimaal vijf en maximaal 249 werknemers en een omzet van maximaal € 50 miljoen. Ook wordt getoetst of aanvragers aantoonbare stappen zetten richting circulair en klimaatneutraal ondernemen.

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van bouwwerkzaamheden aan een bedrijfsruimte óf voor de huurlasten van een bedrijfsruimte gedurende het eerste jaar van een minstens vijfjarige periode. De subsidie is beschikbaar in de gebieden Spaanse Polder (inclusief Noord-West) en het Rotterdam Makers District.

Looptijd en bedrag

Het totaal beschikbare subsidiebedrag is € 3,4 miljoen. Een aanvraag kan ingediend worden tot en met 30 september 2024.

  • Een subsidie voor bouwwerkzaamheden bedraagt 30% van de kosten met een maximum van € 200.000,-
  • Een subsidie voor huurkosten bedraagt 30% van de kosten van de eerste twaalf maanden met een maximum van € 75.000,-

Subsidieaanvraag indienen?

Voor meer informatie kijk op pagina Subsidieregeling bedrijfsruimte maakindustrie of mail naar David Louwerse: dl.louwerse@rotterdam.nl

Deel deze pagina