>

Rotterdam lanceert subsidieregeling voor slimme energienetwerken

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De gemeente gaat een nieuwe subsidieregeling aanbieden om de ontwikkeling van slimme energienetwerken. Met deze subsidieregeling wil Rotterdam vaart maken met de aanleg en uitrol van innovatieve energiesystemen (zogenaamde Smart Energy Systems), die nodig zijn voor de toenemende vraag naar schone energie in stad en haven. Met de regeling stimuleert de gemeente ook nieuwe bedrijvigheid en innovaties, die passen bij de nieuwe economie.

 

Een slim en flexibel energiesysteem is een belangrijke randvoorwaarde voor de energietransitie

Arno Bonte - Wethouder Duurzaamheid

Wethouder Arno Bonte van Duurzaamheid verwacht veel van de nieuwe regeling: ‘Een slim en flexibel energiesysteem is een belangrijke randvoorwaarde voor de energietransitie. Daarom dagen we met deze subsidieregeling ondernemers uit om met innovaties te komen die het bestaande elektriciteitsnetwerk intelligenter en stabieler maken.’

Subsidie aanvragen

Geïnteresseerden kunnen hun aanvraag van 1 augustus 2020 tot en met 1 oktober 2020 online indienen. Dit kan via het aanvraagformulier op: https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-smart-energy-systems. De gemeente Rotterdam wijst de subsidie toe op basis van de toetsing van de maatschappelijke impact, haalbaarheid en financiële parameters. Het programma voorziet desgewenst ook in ondersteuning bij specifieke technische, financiële of organisatorische aard, of bij het verbeteren van een business case.