>
Foto: Jan van der Ploeg

Subsidieregeling bij annulering evenementen door de overheid

23 maart

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Evenementen organiseren vanaf 1 juli 2021

Organisatoren kunnen weer aan de slag met het plannen en organiseren van evenementen vanaf 1 juli 2021.

Moet de Rijksoverheid een evenement dat je organiseert verbieden door coronamaatregelen? Dan maakt de subsidieregeling evenementen het mogelijk om de gemaakte kosten te vergoeden. De overheid biedt zo meer perspectief voor de evenementensector en voor de samenleving.

De steun is bedoeld voor professionele organisatoren van evenementen die in Nederland gepland staan tussen 1 juli en 31 december 2021. Het gaat dan om festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen. Met deze regeling staat het Rijk garant voor de gemaakte kosten, mocht het evenement onverhoopt door dan geldende coronamaatregelen toch niet door kunnen gaan. Het kabinet spant zich in om 3 tot 6 weken voor het geplande evenement duidelijkheid te verschaffen. De organisatie ontvangt in dat geval het grootste deel (80%) van de kosten terug als gift, voor de overige 20% kan een lening afgesloten worden. Extra kosten die, boven op de voorzienbare kosten voor veiligheid, moeten worden gemaakt als er last-minute veiligheidseisen worden gesteld, vallen niet binnen deze regeling.

Eerder geplande evenementen kunnen verplaatst worden naar een datum vanaf juli 2021 om aanspraak te kunnen maken op deze regeling. Hoewel het niet voorstelbaar is dat vanaf 1 juli evenementen weer kunnen plaatsvinden zoals vóór corona, gaat het kabinet ervan uit dat de situatie rond 1 juli beter beheersbaar is en het verantwoord is om weer evenementen organiseren. Met deze garantstelling is de evenementensector voldoende toegerust om weer voorzichtig te beginnen met het opstarten van evenementen waar velen zo reikhalzend naar uitkijken.

Vergunningen

Lees op de gemeentelijke website rotterdam.nl/vrije-tijd/evenementvergunning alles over het aanvragen van vergunningen voor het organiseren van een evenement.

Veel gestelde vragen en contact

Heb je een vraag over de voorwaarden van deze subsidieregeling? Kijk bij de FAQ's op de pagina Evenementensector en de 1,5 meter samenleving.

Vragen over evenementen mail je naar evenementenvergunningen@rotterdam.nl of bel naar 010-2673457.