Subsidieregeling kansen voor West

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Life Science & Health
Illustratie, wit, blauw en roze, met een gezin, dokterstas, stetoscoop en dollartekens, voor voucherregeling Kansen voor West.
Life Sciences & Health 010

Op 1 september opent een voucherregeling vanuit de ReactEU subsidiegelden – Kansen voor West II.

Deze regeling is verbonden aan het innovatieprogramma ZorgTech programma. Deze vouchers zijn bedoeld voor bedrijven met een zorgtechnologische oplossing die vragen rondom hun ‘investor readiness’ (financieringsaanvraag) hebben.
De regeling richt zich op provincie Zuid-Holland, maar staat ook open voor bedrijven die buiten Zuid-Holland gevestigd zijn.
Zij moeten in de aanvraag een extra vraag beantwoorden waarin ze het belang voor Zuid-Holland duiden.

Budget voucherregeling

Er is budget (500.000 euro, first come, first serve) beschikbaar. Dit is bedoeld voor aanvragen die bijdragen aan de marktgerichte innovatiekracht van ondernemers ten aanzien van technologie met (potentiële) toepassing in de zorgsector, passend binnen het innovatieprogramma ZorgTech.

Het gaat om twee typen vouchers (Let op! Dit zijn andere vouchers dan in voorgaande ZorgTech rondes):

 1. Programmavoucher (max. €25.000)

Deze voucher wordt door de aanvrager gebruikt als financiële ondersteuning voor de deelname aan een samenhangend programma van een erkende dienstverlener tot verhoging van de investor readiness van de onderneming.

Denk hierbij aan deelname aan:

 • Bestaande programma’s zoals Validation lab of Accelaration Program van Yes!Delft, (pre)incubatorprogramma van unlock_, investor readiness programs van bijvoorbeeld Techleap of InvestNL of vergelijkbare programma’s van erkende dienstverleners.
 • Op maat programma’s zoals een SocialTech network Series van Yes!Delft of een Investor / Market Readiness program onder leiding van Gritd. 
 1. Adviesvoucher (max. €10.000)

Deze voucher wordt door de aanvrager gebruikt als financiële ondersteuning voor de inzet van expertise van erkende dienstverleners tot maatwerkadvies op één of meerdere onderwerpen onder investor readiness binnen de context van marktintroductie van een zorgtechnologische innovatie, bijvoorbeeld ten aanzien van:

 • versterking van het inzicht in de maatschappelijke business case, zoals social return on investment;
 • inpassing van business cases in de financieringsstructuren van de zorgsector;
 • juridische aspecten, zoals certificering van technologie.

Meer informatie

Kijk op de pagina van Kansen voor West II: Kansen voor West – ZorgTech vouchers voor meer informatie over de subsidieregeling .

Neem ook eens een kijkje op de pagina van Life Sciences & Health.

Deel deze pagina