Succesvolle Rotterdamse handelsmissie Singapore

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Maritiem

De laatste week van april was wethouder Robert Simons (o.a. Haven en Economie) samen met president-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam en veertien Rotterdamse bedrijven op handelsmissie in Singapore. Aanleiding was de Singapore Maritime Week, dé jaarlijkse conferentie van de internationale maritieme gemeenschap en SEA Asia, een toonaangevende beurs voor de maritieme industrie.

De Rotterdamse delegatie in Singapore

Doel van de missie was het bevorderen van de handel van Rotterdamse bedrijven met Singapore, het aantrekken van Singaporese investeerders en het uitwisselen van kennis tussen Rotterdam en Singapore. Rotterdam wil de onbetwiste maritieme hoofdstad van Europa zijn. Singapore is sinds jaar en dag één van de meest toonaangevende maritieme steden ter wereld, een stad waar Rotterdam een goede band mee heeft.

Er zijn veel nuttige en leerzame gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van lokale bedrijven en overheden. Hierbij is gezocht naar concrete kansen die het Rotterdamse bedrijfsleven verder helpen. Maar ook naar kansen die ook een bijdrage leveren aan de energietransitie en digitalisering van de maritieme sector. Simons sprak met lokale bestuurders van zowel publieke als private partijen. De delegatie bracht diverse bezoeken aan onder meer PSA (een wereldleider op het gebied van havens en terminals), NUS Enterprise (de ondernemerstak van National University of Singapore) en Wilmar (marktleider in Azië op het gebied van agrarische grondstoffen en actief in de Rotterdamse haven).

Bij de maritieme beurs SEA maakte de Rotterdamse delegatie kennis met innovaties in de maritieme industrie. En er is gesproken over het aantrekken en behouden van personeel voor de maritieme industrie. Dit is ook voor Singapore een probleem.

De gemeente Rotterdam kijkt terug op een geslaagde handelsmissie. Er is gebouwd aan goede relaties voor zowel de Rotterdamse ondernemers als de gemeente Rotterdam. Met dank aan ambassadeur Anneke Adema voor de ontvangst en de hulp bij de organisatie, Rotterdam Partners, Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam Maritime Board voor de voorbereiding, samenwerking en ondersteuning.

Deel deze pagina