>
Foto: Stichting Rotterdamse Ondernemersprijs

Tchai International winnaar Rotterdamse Ondernemersprijs 2019

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kim Tchai ontving de award uit handen van wethouder Barbara Kathmann

Tchai International is de 35ste winnaar van deze gerenommeerde ondernemersprijs en laat de andere genomineerden, Intermax en The Little Green Bag, achter zich.

Vakjury beloont transitie door 3e generatie

Juryvoorzitter Ton van Welie legt uit dat Tchai het DNA van bekende, internationale merken feilloos in brandspaces en flagship stores weet neer te zetten. “In een tijd waarin online shoppen hand over hand toeneemt en goede webshops de enige weg naar gezonde omzet lijken, groeit Tchai in een markt met forse tegenwind - de fysieke winkel – door het creëren van exceptionele shopbelevingen voor klanten. Kim Tchai slaagde er, als derde generatie, in om een noodzakelijke transitie in het familiebedrijf door te voeren. De dienstverlening werd gemoderniseerd met behoud van de Chinese roots en het bedrijf werd anders georganiseerd. Kim Tchai heeft met haar eigen manier van leiding geven in een competitieve markt een prestatie van formaat neergezet.

blonde vrouw in oranje-rood jasje

mr. K.P. van der Mandele Penning

Wethouder Kathmann reikte deze avond de 10de mr. K.P. van der Mandele Penning uit aan Annelies van der Vorm. Annelies van der Vorm heeft haar sporen als sociaal ondernemer ruimschoots verdiend. Zij ondersteunde bijzonder veel start ups die met hun bedrijf de wereld een beetje beter willen maken. Daarnaast verbindt ze continue mensen aan elkaar die iets voor elkaar kunnen betekenen, bekleedt zeer verschillende bestuursfuncties en schroomt niet het werk van goede doelen financieel te steunen.

Mensen staan rond tafel

Nieuwe Heldenprijs 2019

Ondernemers Ronald Hagenstein en Otto de Groot ontving de award uit handen van wethouder Barbara Kathmann. De bekendmaking van de Nieuwe Heldenprijs, sinds kort onderdeel van de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Otflow ontwikkelde een 11-meter lange mat van gerecycled papier-karton dat de luchtstroom in koelcontainers verbetert. De OTFLOW is de eerste oplossing als ‘mat’ die de temperatuur tijdens zeetransport optimaal houdt door het optimaliseren van de luchtstroom. Deze optimale luchtstroom zorgt voor minder weggegooid fruit en daardoor ook minder financieel verlies voor exporterende en importerende partijen.

De andere twee genomineerden van de Nieuwe Heldenprijs waren Bio4Life (Capelle ad IJssel) en Juuve (Rotterdam).