Tegemoetkoming energiekosten regeling (TEK) open op 21 maart 2023

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Geldzaken

Goed nieuws voor het MKB! Vanaf 21 maart 2023 opent de Tegemoetkoming energiekosten regeling weer. Met deze regeling kunnen ondernemers in het MKB een compensatie krijgen van maximaal 35% op hun energierekening.

Lamp

TEK aanvragen bij RVO

TEK is open voor aanvragen van 21 maart 09:00 uur tot en met 2 oktober 17:00 uur. Je vraagt dan met terugwerkende kracht aan over de periode november 2022 tot en met december 2023. Je dient 1 aanvraag in voor deze hele periode.

Om in te loggen heb je eHerkenning niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’ (of hoger) nodig. Ben je zzp’er of heb je een eenmanszaak? Dan mag je ook inloggen met DigiD. Als je DigiD gebruikt, moet je degene zijn die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Let op: eHerkenning of DigiD aanvragen duurt enkele dagen.

Wie komt in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor ondernemers in het MKB die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar verbruiken. Ook moet het bedrijf ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en een geldig energiecontract hebben.

Hoe werkt de compensatie?

Als je in aanmerking komt voor de regeling, kun je maximaal 35% van je energierekening gecompenseerd krijgen. Dit bedrag wordt uitgekeerd als een vast bedrag per kWh elektriciteit of m3 gas. Het exacte bedrag hangt af van het aantal aanvragen en het beschikbare budget.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Wil je weten hoe je de subsidie kunt aanvragen? Ga dan naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.

Een lijst van berichten

 • twee handen rusten op een toetsenbord
  Wordt jouw bedrijf ook geraakt door de hoge energiekosten? Om je energierekening te verlagen komt de overheid je voor een deel tegemoet met financiële steun.

  Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
  Thema’s:
  • ondernemersplein.kvk.nl

Geldzaken

Als je gaat ondernemen of ondernemer bent heb je je geldzaken graag goed geregeld. In sommige gevallen kun je steun krijgen vanuit de overheid voor bepaalde projecten in de vorm van subsidies. Op de  pagina geldzaken lees je wat er nog meer mogelijk is.

Deel deze pagina