Terrasvlonders Rotterdam: hoe vraag je een vergunning aan?

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Food
    • Horeca

Ondernemers die terrasvlonders willen aanleggen, moeten hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Plaatsen van een vlonderterras kan van 15 mei tot en met 15 oktober 2023. Wie kan een vergunning aanvragen en hoe doe je dat?

Terrasvlonders Rotterdam
Foto  © Gemeente Rotterdam

Terrasvlonders: twee mogelijkheden

Voor terrasvlonders zijn twee mogelijkheden: je kunt zelf de vlonder bouwen of je kunt je inschrijven voor een duurzame terrasvlonder van de gemeente. Dit laatste houdt in dat je gratis de terrasvlonder in bruikleen krijgt. Je kunt dat bij de aanvraag direct aangeven. Je kunt er maximaal drie aanvragen en ze zijn beperkt beschikbaar. Dus, op=op.

Online aanvragen

Je vraagt online een vergunning voor een terrasvlonder aan via de knop ‘Vergunning aanvragen’ op de site van de gemeente. Je hebt hiervoor eHerkenning nodig. Bij de aanvraag voeg je een situatietekening toe. Zorg dus dat je de tekening digitaal beschikbaar hebt als je de aanvraag indient.

Voorwaarden en voor wie

Er zijn voorwaarden verbonden aan het plaatsen van terrasvlonders. Zo moeten de vlonders grenzen aan het trottoir en moeten ze binnen de vergunde parkeervakken geplaatst worden. Alleen horecaondernemers met een expolitatievergunning mogen een terrasvlonder neerleggen op de parkeervakken voor hun horecazaak. Lees meer over de voorwaarden voor het plaatsen van terrasvlonders en voor wie de vergunning aan te vragen is.

Meer informatie

Horeca-ondernemers vinden alle informatie op onze horecapagina. Kom je er niet uit of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met je Horecagebiedsadviseur.

Alle informatie over terrasvlonders vind je terug op de uitgebreide informatiepagina op onze site.

Vragen? De Horecagebiedsadviseur van de gemeente helpt je verder!

Deel deze pagina