>
Foto: Rhalda Jansen

Ondernemers kunnen Tozo 5 aanvragen

1 juli 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanaf nu kunnen ondernemers Tozo 5 bij de gemeente Rotterdam aanvragen

Van juli tot en met september 2021 kun je een uitkering levensonderhoud en/of een eenmalige lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. De voorwaarden voor Tozo 5 zijn hetzelfde als voor Tozo 4.

Zo telt onder andere het inkomen van uw eventuele partner mee. En er wordt niet getoetst op ‘beschikbare geldmiddelen’. De Tozo wordt níet automatisch verlengd. Dus als je eerder al Tozo kreeg, moet je opnieuw aanvragen. Tozo is een tijdelijke regeling van de overheid en helpt ondernemers met de financiële gevolgen van het coronavirus.

Ondernemen in de toekomst

Het is belangrijk dat je in de toekomst weer jouw eigen inkomen kunt verdienen. Ga je met jouw bedrijf op dezelfde voet verder of op een andere manier? Heb je misschien schulden, die je zelf niet kunt oplossen? Of overweeg je op zoek te gaan naar een baan in loondienst? In het aanvraagformulier Tozo 5 stellen we jou een paar vragen hierover. Wil je die beantwoorden? Gemeente Rotterdam en andere organisaties staan voor je klaar om je te ondersteunen. Kijk alvast op de pagina Ondernemen in de toekomst.

Aanvragen

Tozo 5 vraag je aan via het digitale aanvraagformulier op www.rotterdam.nl/tozo. Je kunt de uitkering levensonderhoud met terugwerkende kracht aanvragen vanaf de 1e van de voorafgaande maand, behalve in juli. Dien je op 15 juli 2021 een aanvraag in? Dan kun je de uitkering aanvragen vanaf juli. Dien je op 25 augustus 2021 een aanvraag in? Dan kun je de uitkering aanvragen vanaf juli. Dien je 8 september een aanvraag in? Dan kun je de uitkering aanvragen vanaf juli.

Meer informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier en veelgestelde vragen: www.rotterdam.nl/tozo.