Twitch ontmoet ondernemend en creatief Rotterdam

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Innovatie

Dinsdag 27 februari bezochten Dan Clancy en Mary Kish van Twitch, het internationale livestreamplatform, Rotterdam voor een kennismaking met wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur). Dit bezoek heeft te maken met de komst van TwitchCon in juni naar Rotterdam Ahoy. Het populaire event komt voor drie jaar naar Rotterdam. Samen met creators Fems en Daniel Lippens werd eerst Rotterdam verkend. Uiteraard was alles via een livestream te volgen.

CEO Dan Clancy van Twitch in gesprek met wethouder Robert Simons
CEO Dan Clancy in gesprek met wethouder Robert Simons © David Rozing

Rotterdam is blij met de komst van het internationale event TwitchCon naar Rotterdam Ahoy. Het is belangrijk voor de economie in de stad. Het heeft direct invloed op de bedrijvigheid en bestedingen. Alle evenementen bij elkaar leveren banen op voor Rotterdam.

Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur).

TwitchCon

TwitchCon is het jaarlijkse evenement in Europa waar ‘livestreaming’ en ‘game-cultuur’ centraal staan. Duizenden industrie professionals, streamers en hun fans ontmoeten elkaar op 29 en 30 juni 2024 in Ahoy. Ontmoetingen, nieuwe producten ontdekken en de laatste games uitproberen. Dat alles in de kenmerkende enthousiaste en inclusieve sfeer waar de Twitch community om bekend staat. Op maandag 26 februari is met een livestream op Twitch de kaartverkoop van het event komende zomer aangekondigd.

Dan Clancy en Mary Kish van Twitch en streamer Daniel Lippens in de Stadhuis-tuin met bode Quin.
Dan Clancy en Mary Kish van Twitch en streamer Daniel Lippens in de Stadhuis-tuin met bode Quin © David Rozing

Digitale economie

De gemeente Rotterdam zet stevig in op de ontwikkeling van de digitale economie in de stad. Rotterdam heeft de ambitie om samen met ondernemers en kennisinstellingen bij te dragen aan een digitale economie die open, eerlijk en veilig is. Waarin bedrijven kunnen innoveren, consumenten goed beschermd zijn en die bijdraagt aan duurzame economische groei vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De komst van TwitchCon naar de stad is een goede gelegenheid om in levenden lijve de omvang en het bereik van de digitale economie te ervaren.  

Rotterdam. Serious About Gaming.

Onder de titel “Rotterdam. Serious About Gaming.” zet Rotterdam de gamingsector, de daarin werkzame creators en developers én het toekomstige talent dat zich daar nu voor laat opleiden in de schijnwerpers. Rotterdam onderstreept hiermee dat de gaming sector een technologische voorloper is en vanwege haar omvang en groei serieus genomen moet worden. De gamingsector in Rotterdam opereert op internationale schaal en biedt lokaal werkgelegenheid bij veel mkb ondernemers.

Meer informatie over de gamingsector op Ondernemen010

Om de sector nog beter te kunnen ondersteunen heeft de afdeling Economie een verkenning uitgevoerd. De conclusie van de verkenning is helder. De ondernemers kunnen prima zelf ondernemen. Maar het helpt als de gemeente erkenning geeft en zorg blijft dragen voor de uitwisseling tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Zo dragen we bij aan het behouden van talent dat lokaal wordt opgeleid. Want een student van bijvoorbeeld het Grafisch Lyceum kan tijdens en na de studie prima in Rotterdam aan de slag. Want het spelen van een game vraagt op de achtergrond om een heel netwerk aan bedrijven die in een keten van zakelijke diensten zorgen dat de ‘machinekamer’ blijft draaien. Meer informatie over de sector en de inzet van de gemeente vind je terug op onze site.

De gemeente sluit het liefst aan bij bestaande netwerken en evenementen op het gebied van games. Daarnaast organiseren we eigen bijeenkomsten om de sector bij elkaar te brengen. Zoals Rotterdam Gaming Connect en de Rotterdam Game Drinks.

Benieuwd naar de kansen voor samenwerking in Rotterdam? Neem contact op met:

Meer digitaal nieuws in onze nieuwsbrief

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Ook op het gebied van digitale economie. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!

Deel deze pagina