TwitchCon 2024 kiest voor Rotterdam

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Innovatie

Livestreamplatform Twitch kiest vanaf 2024 – voor drie jaar – Rotterdam als stad voor hun internationale evenement TwitchCon. Dat maakte Dan Clancy, de CEO van Twitch, op woensdag 17 januari persoonlijk wereldwijd bekend via social media.

Foto van Rotterdam Gaming Connect ter illustratie bij het nieuwsbericht over TwitchCon.
Rotterdam Gaming Connect 2023 © David Rozing

TwitchCon 2024

TwitchCon is het jaarlijkse evenement in Europa waar ‘livestreaming’ en ‘game-cultuur’ centraal staan. Duizenden industrie professionals, streamers en hun fans ontmoeten elkaar op 29 en 30 juni 2024 in Ahoy. Ontmoetingen, nieuwe producten ontdekken en de laatste games uitproberen. Dat alles in de kenmerkende enthousiaste en inclusieve sfeer waar de Twitch community om bekend staat.

Het event heeft direct invloed op de bedrijvigheid in de stad en bestedingen in hotels. Alle evenementen bij elkaar leveren banen op voor Rotterdam.

Wethouder Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur).

Keuze voor Rotterdam

De keuze voor Rotterdam bevestigt de waarde van Rotterdam als aantrekkelijke stad voor internationale toonaangevende beurzen en congressen. Dat bevestigt ook wethouder Simons. Hij is blij dat we als stad de kans krijgen om op het internationale podium de kracht van de stad kunnen laten zien. De hardwerkende, creatieve en innovatieve stad met een groeiende digitale economie met internationaal bekende game studio’s en opleidingen, zoals bij het Grafisch Lyceum. “TwitchCon zorgt voor vermaak dat past bij het moderne Rotterdam. Het event heeft direct invloed op de bedrijvigheid in de stad en bestedingen in hotels. Alle evenementen bij elkaar leveren banen op voor Rotterdam. ”, aldus de wethouder.

Rotterdam Ahoy

TwitchCon heeft een direct effect op de lokale economie. Die duizenden internationale bezoekers zullen ook horeca en ontmoetingsplekken rondom Ahoy, in het Hart van Zuid-gebied, bezoeken.”

Jolanda Jansen (CEO Rotterdam Ahoy)

Digitale economie

De gemeente Rotterdam zet stevig in op de ontwikkeling van de digitale economie in de stad. Rotterdam heeft de ambitie om samen met ondernemers en kennisinstellingen bij te dragen aan een digitale economie die open, eerlijk en veilig is. Waarin bedrijven kunnen innoveren, consumenten goed beschermd zijn en die bijdraagt aan duurzame economische groei vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De komst van TwitchCon naar de stad is een goede gelegenheid om in levenden lijve de omvang en het bereik van de digitale economie te ervaren.  

Rotterdam Serious About Gaming

Onder de titel “Rotterdam. Serious About Gaming.” zet Rotterdam de gamingsector, de daarin werkzame creators en developers én het toekomstige talent dat zich daar nu voor laat opleiden in de schijnwerpers. Rotterdam onderstreept hiermee dat de gaming sector een technologische voorloper is en vanwege haar omvang en groei serieus genomen moet worden. De gamingsector in Rotterdam opereert op internationale schaal en biedt lokaal werkgelegenheid bij veel mkb ondernemers.

Meer informatie over de gamingsector op Ondernemen010

Om de sector nog beter te kunnen ondersteunen heeft de afdeling Economie een verkenning uitgevoerd. De conclusie van de verkenning is helder. De ondernemers kunnen prima zelf ondernemen. Maar het helpt als de gemeente erkenning geeft en zorg blijft dragen voor de uitwisseling tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Zo dragen we bij aan het behouden van talent dat lokaal wordt opgeleid. Want een student van bijvoorbeeld het Grafisch Lyceum kan tijdens en na de studie prima in Rotterdam aan de slag. Want het spelen van een game vraagt op de achtergrond om een heel netwerk aan bedrijven die in een keten van zakelijke diensten zorgen dat de ‘machinekamer’ blijft draaien. Meer informatie over de sector en de inzet van de gemeente vind je terug op onze site.

De gemeente sluit het liefst aan bij bestaande netwerken en evenementen op het gebied van games. Daarnaast organiseren we eigen bijeenkomsten om de sector bij elkaar te brengen. Zoals Rotterdam Gaming Connect en de Rotterdam Game Drinks.

Benieuwd naar de kansen voor samenwerking in Rotterdam? Neem contact op met:

Deel deze pagina