>

Extra maatregelen vanaf zondagavond 20 september

18 september 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe maatregelen 18 september 2020

Vanaf zondagavond 20 september 18:00 gelden in de gehele regio onderstaande aanvullende maatregelen:

 • Geen groepen groter dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.
   
 • Horeca sluit eerder. Inloop tot 12 uur 's nachts, muziek uit vanaf 12 uur 's nachts en sluiten om 1 uur 's nachts
   
 • Intensivering handhaving van algemene corona maatregelen
   

De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. In deze 6 regio’s neemt het aantal besmettingen momenteel het hardst toe. De aanvullende maatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Meer informatie over de landelijke coronamaatregelen zijn terug te lezen op de website van de Rijksoverheid.