Urban Future 2024 komt naar Rotterdam

  • Thema’s:
    • Innovatie

Toon je innovatiekracht tijdens het meest inspirerende evenement voor duurzame steden in Europa.

Rotterdam is van 5 tot 7 juni 2024 dé plek voor Europese ‘CityChangers’ tijdens de Urban Future conferentie in Ahoy. Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) en Gerald Babel-Sutter (CEO van Urban Future) riepen tijdens de startbijeenkomst op 26 september actieve en innovatieve ondernemers en organisaties in de regio op om deel te nemen aan het meest inspirerende evenement voor duurzame steden in Europa.

Urban Future (of #UF24) is met jaarlijks meer dan 2.000 deelnemers uitgegroeid tot het meest bezochte en inspirerende evenement voor stadsveranderaars in Europa. Een week lang draait alles om duurzame stedelijke ontwikkelingen tijdens excursies, sessies, workshops en evenementen. De belangrijkste vraag is: Hoe maken we onze steden beter?

Versnellen van de transformatie

De kernthema’s van #UF24 zijn klimaatadaptatie, bouwen van duurzame steden, sociale aspecten van transformatie en persoonlijke groei. Het doel van het evenement is het versnellen van de transformatie naar duurzame steden door stadsvernieuwers met elkaar te verbinden, ongeacht de aard van de organisatie waar ze voor werken. Deelnemers aan Urban Future komen uit de politiek, het bedrijfsleven, de industrie, non-gouvernementele organisaties (NGO’s) en verenigingen. Er zijn specialisten uit vakgebieden zoals mobiliteit, energie, vastgoed en bouw, stadsplanning of resource management. Ze wisselen visies en ideeën uit over hoe verandering slaagt of faalt. Ze delen kennis en concrete ervaringen over hoe het leven in onze steden duurzamer kan worden.

Ambitieuze doelen

Wethouder Chantal Zeegers is blij met de komst van #UF24 naar Rotterdam. “We hebben ambitieuze doelen gesteld voor Rotterdam als het gaat om het creëren van een toekomstbestendige en duurzame stad. De omvang van de uitdagingen en de snelheid waarmee we de energietransitie en duurzaamheid in Rotterdam willen aanpakken, vereisen innovatief denken. Urban Future is de ideale manier om belangrijke mondiale ontwikkelingen te verbinden met lokale vraagstukken en oplossingen. Samen met het bedrijfsleven, organisaties en lokale partners zoeken we tijdens het congres actief naar manieren om de specifieke kwesties aan te pakken die hen bezighouden. Tot slot kunnen we aantonen dat Rotterdam een toonaangevende stad is op deze thema’s.”

Neem contact op en doe mee!

Rotterdam is gaststad van #UF24 vanwege de focus op energiereductie, ontwikkelingen op het gebied van de circulaire economie, technologische innovaties en de aandacht voor duurzaamheid. “We zien grote verschuivingen naar meer duurzaamheid in steden over de hele wereld. Rotterdam is zeker een van de koplopers als het gaat om aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Iedereen met een passie om zijn stad een betere plek te maken, mag dit evenement gewoon niet missen als deelnemer of als bezoeker,” aldus Gerald Babel-Sutter van Urban Future. “Het is nu de tijd om deel te nemen aan het programma. We kijken ernaar uit om al het uitzonderlijke werk te laten zien dat mensen en organisaties in en rond Rotterdam doen om de stad klaar voor de toekomst te maken. Als u daar een van bent, neem dan contact op en doe mee!” voegt Gerald Babel-Sutter toe.

Deel deze pagina