>

Startup Vakanties.nl krijgt € 5 miljoen voor ‘machine learning’

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De Rotterdamse startup Vakanties.nl heeft een investering van € 5 miljoen ontvangen van haar mede-oprichter en oprichter van Triton-overgenomen Sunweb, Joost Romeijn. De startup gebruikt machine learning om de lijst met opties voor accommodaties, huurauto's en vluchten die elke bezoeker ziet te personaliseren.

De investering zal worden gebruikt om een ​​niet-lineaire chatbot te ontwikkelen voor volgend jaar 50.000 reizigers en tot 250.000 tegen 2024.

Vakanties.nl is opgericht in 2017 door Judith Eyck en Joost Romeijn en probeert reizigers te helpen vinden wat ze zoeken, door diensten te bundelen met het gebruik van machine learning en bovengenoemde chatbot.

Judith Eyck, mede-oprichter en directeur van Vakanties.nl legt uit hoe het werkt: “Onze ambitie is om reizigers drie tot vijf geschikte opties te bieden, op basis van een geautomatiseerd gesprek met hen of met behulp van gedragsgegevens. Het is net als een echt reisbureau, maar dan online. En omgaan met een niet-lineaire bot lijkt heel erg op het hebben van een gesprek met een mens. Het kan alle basisvragen beantwoorden. Dat geeft mijn collega’s meer tijd om te kunnen besteden aan het bieden van echte service.”

Vakanties.nl is erg speciaal voor Romeijn - zowel mede-oprichter als investeerder in de startup: “Wanneer iemand me vraagt ​​wat Vakanties.nl zo speciaal maakt, zeg ik dat dit bedrijf uniek is opgebouwd rond het optimaal benutten van gegevens. De sterke focus op data betekent dat het voor Vakanties.nl veel eenvoudiger is om de personalisatie van haar aanbod op te schalen dan voor haar concurrenten.”

Volgens Eyck is de omzet vorig jaar gestegen van één naar tien miljoen euro, waardoor de recente financiering Vakanties.nl in staat stelt om nog sneller te groeien.

Bron: artikel Tech.eu, Ana Wolsztajn.