>

Van winkel naar woning in de van Vollenhovenstraat

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Leegstaande kantoren en winkels. Zonde!

Zeker gezien het tekort aan woningen in Rotterdam. In het collegeakkoord is vastgelegd dat winkelpanden die leegstaan zo snel mogelijk een nieuwe huurder krijgen of worden omgebouwd tot woning of bedrijfsruimte.

Het college wil dat in 2022 minimaal 180.000 vierkante meter leegstaande kantoren zijn getransformeerd naar woningen. Samen met vastgoedondernemers en andere partijen wordt daar al hard aan gewerkt. Een mooi voorbeeld is te vinden aan de Van Vollenhovenstraat.

Transformatieplein Provada

Hoewel de gemeente over het algemeen geen eigenaar is van leegstaand vastgoed, staat de gemeente wel aan de lat voor een leefbare stad. De gemeente Rotterdam stimuleert en helpt daarom marktpartijen die willen transformeren. Tijdens de grootste vastgoedbeurs van Nederland de Provada (4,5,6 juni RAI Amsterdam) vinden architecten, ontwikkelaars en gemeenten elkaar op het Transformatieplein. Rotterdam heeft twee casussen ingebracht: Kantorenstrook Hart van Zuid en Groene Hilledijk. Op 5 juni presenteren architectenbureaus op het Transformatieplein hun ideeën met betrekking tot deze twee gebieden.