>
Foto: gemeente Rotterdam

Rotterdam draait proef met vergunningenchecker

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In een oogopslag zien of er een evenementenvergunning nodig is.

Daarvoor kunnen ondernemers en inwoners in Rotterdam voortaan gebruik maken van de zogenoemde vergunningenchecker. Gebruikers doorlopen een vragenlijst en krijgen vervolgens een advies op maat met een overzicht van de benodigde vergunning.

Kleinschalige evenementen

Ondernemers of bewoners kiezen eerst wat voor soort evenement zij willen organiseren. Bijvoorbeeld een braderie, een wedstrijd, muziekvoorstelling of een optocht. Vervolgens beantwoorden zij vragen met betrekking tot onder andere de locatie, het gebruik van de openbare weg en het aantal bezoekers. Daarna volgt het advies. De vergunningenchecker is te vinden via www.rotterdam.nl/evenementenvergunning.

Regelhulp

Het gemeentelijke programma Anders Geregeld wil de regeldruk voor ondernemers verlagen en zo het ondernemen leuker en makkelijker maken. De pilot met deze online vergunningenchecker is daar een onderdeel van. Het is een online regelhulp. Rotterdam is samen met Drimmelen, Barendrecht en Ridderkerk een van de gemeenten die proefdraaien met de vergunningenchecker van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Samen met ondernemers en gebruikers wordt de tool geperfectioneerd, zodat eind van dit jaar een definitieve versie kan worden gelanceerd.

Experimenteren met minder regels

In de Lusthofstraat, Beverwaard en Rozenburg experimenteren ondernemers sinds begin dit jaar met minder regels. Eén van de zeven experimenten is de koepelvergunning. Nu moet een ondernemer voor ieder (kleinschalig) evenement een aparte vergunning aanvragen. De ondernemer kan met een koepelvergunning aan het begin van het jaar één vergunning aanvragen voor het organiseren van meerdere evenementen. Dit scheelt de ondernemer veel tijd en kosten. De vergunningenchecker komt hierbij ook goed van pas. Door online de vragenlijst te doorlopen ziet de ondernemer direct of er een vergunning aangevraagd moet worden of dat bijvoorbeeld en melding voldoende is.