>

Vernieuwde samenwerking UDSRotterdam en gemeente Rotterdam officieel gestart

30 juni 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tijdens een ledenbijeenkomst van de Urban Department Store Rotterdam (UDSRotterdam) op woensdag 30 juni hebben UDSRotterdam en gemeente Rotterdam hun vernieuwde samenwerking officieel bekrachtigd.

“Onze economie verandert razendsnel en dat heeft gevolgen voor Rotterdam als winkelstad. Door digitalisering, veranderend consumentengedrag en nu ook door corona staan onze winkelstraten en winkelgebieden onder druk. Om te zorgen dat Rotterdam zich verder kan ontwikkelen tot een aantrekkelijke stad met bruisende ontmoetingsplekken waar winkels, horeca, voorzieningen en woningen samengaan, moeten we de handen ineenslaan.”
-Roos Vermeij, wethouder economie, wijken en kleine kernen.

Samen sterker verder

De vernieuwde samenwerking tussen Urban Department Store Rotterdam, de organisatie die werkt voor winkeliers en vastgoedeigenaren in het stadscentrum, en de gemeente Rotterdam past in de aanpak vitale kerngebieden die recent is opgeleverd door de Taskforce Retail. Die aanpak gaat uit van samenwerking in een bepaald winkelgebied tussen vastgoed, ondernemers en gemeente. De Taskforce Retail is hier in 2019 mee gestart en heeft haar werkzaamheden onlangs afgerond met een ‘gedeeld toekomstbeeld’.

Waar wordt aan gewerkt?

In de afgelopen jaren werd er tussen UDSRotterdam en gemeente al samengewerkt op diverse onderwerpen zoals schoon, heel, veilig. Tijdens de coronaperiode was dit meer gericht op  het veilig openstellen van het centrumgebied aan publiek, crowdmanagement en de inzet van gastheren en -vrouwen.

Voor de komende jaren zal de samenwerking nog intensiever worden. Er zijn meerdere uitdagingen, zoals onder andere het herstel van de aantrekkingskracht en beleving van het centrumgebied ná corona, de mobiliteitstransitie en vergroening en verduurzaming

“We zijn blij met deze vervolgstap in de samenwerking en kijken ernaar uit om elkaar nog verder te versterken in de opgaven die voor ons liggen.“

-Dominique van Elsacker, directeur UDSRotterdam

En de andere gebieden?

In verschillende gebieden werkt de gemeente al veelvuldig samen met ondernemers en vastgoedeigenaren. De wens is er om dit in alle winkelgebieden uit te rollen, om zo vitale kerngebieden te behouden en creëren. Ieder gebied is anders, heeft een eigen identiteit, en daarom zal voor ieder gebied ook een andere aanpak nodig zijn.