Versnellen onboarding zorgprofessionals

  • Inhoudstype:
    • Artikel
  • Thema’s:
    • Life Science & Health

GE HealthCare, een toonaangevend bedrijf voor medische technologie en digitale oplossingen, kondigt een uitgebreide samenwerking aan met LeQuest, ontwikkelaars van medische simulatietechnologie. De samenwerking is gericht op het aanbieden van digitale simulatietrainingen voor GE HealthCare’s anesthesie- en beademings apparaten. Zo kan er versneld worden met de onboarding van zorgprofessionals.

Foto van verpleegkundige achter een desktop ondersteuning van VERSNELLEN ONBOARDING ZORGPROFESSIONALS
Foto: LeQuest

De eerste stap in de samenwerking biedt snellere onboarding voor duizenden verpleegkundigen en anesthesisten.

Vanaf 1 januari 2023 kunnen zorgprofessionals, over de hele wereld, hun kennis en vaardigheden verbeteren. Dit kan door de apparaten te gebruiken in een veilige, virtuele omgeving. Hierdoor hebben zij minder tijd nodig om op het apparaat zelf te oefenen en kunnen ze meer tijd besteden aan de patiënten.

Grote impact op zorgmedewerkers

“De innovatieve simulatietrainingen zijn een waardevolle toevoeging aan onze bestaande ondersteuning. Zorgprofessionals krijgen met deze trainingen toegang tot een exacte reproductie van onze apparaten – vanaf iedere locatie en op elk willekeurig moment”, zegt Pal Arne Woien, VP & GM Patient Care Solutions EMEA.

“Dat biedt een aantal grote voordelen. Zo verliezen we geen operationele tijd op de apparaten, realiseren we een snellere onboarding en vergroten we het vertrouwen van zorgmedewerkers in de omgang met de apparaten. Deze voordelen hebben een grote impact op het personeelsbestand.”

“Het opleidingsaanbod voor onze klanten wordt bovendien aangevuld met de diepgaande kennis en specialistische expertise van onze applicatiespecialisten, die bovenop de digitale simulatietraining worden aangeboden. De COVID-19-pandemie heeft de behoefte aan makkelijke en toegankelijke online training vergroot. En dat voor zowel onze nieuwe als reeds operationele apparaten”, aldus Pal Arne Woien.

Uitbreiding van de samenwerking

De samenwerking is van toepassing op de EMEA-regio, waarvoor de simulatietrainingen al zijn vertaald naar 11 talen. Naar verwachting volgen in de komende drie maanden meer talen en regio’s. Op die manier ontstaat een wereldwijde ondersteuning voor het anesthesie-portfolio van GE HealthCare. Het doel is dat ziekenhuizen 50% besparen op de gemiddelde implementatietijden.

“Het wereldwijd uitrollen met LeQuest moet leiden tot een aanzienlijke vermindering van de tijd en kosten die ons team normaal gesproken nodig heeft om klanten ter plaatse te trainen. Door het volledig online aanbieden van de apparaatspecifieke trainingen, kan ons deskundige team zich meer richten op klinische workflows. Daarmee verbeteren we de algehele klanttevredenheid en houden we rekening met hun drukke werkroosters”, voegt Frederic Clement, Chief Marketing Officer Patient Care Solutions EMEA toe.

Betrouwbare gezondheidszorg

Hicham Shatou, CEO en oprichter van LeQuest: “Bij LeQuest leveren we medische technologieoplossingen aan zowel ziekenhuizen als bedrijven die medische apparatuur aanbieden. Zij willen zorgprofessionals in staat stellen om de best mogelijke patiëntenzorg te bieden – zonder dat zij hiervoor extra belast worden. De simulatietrainingen zijn boeiend en de workflowscenario’s zijn zo realistisch, dat de trainingen positief van invloed zijn op hun vertrouwen en moraal. Ze hebben toegang tot ons platform vanuit hun eigen huis, of zoals we vaak zien, tijdens de rustigere nachtdiensten.”

“De samenwerking met GE HealthCare bewijst dat de vraag naar meer betrouwbaarheid bij het gebruik van medische technologie bij personeel wereldwijd groeit. Voor de duizenden zorgprofessionals die toegang krijgen tot onze simulatietrainingen, betekent dit een verbeterde workflow, meer operationele efficiëntie en het opdoen van meer geavanceerde kennis en vaardigheden op de werkvloer. We voldoen tegelijkertijd nog steeds aan de compliancebehoeften van de markt in een post-COVID-omgeving”, concludeert Hicham Shatou.

LeQuest is een Rotterdamse scale-up uit het RISE programma van Techleap (onder leiding van Constantijn van Oranje). LeQuest heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met het afsluiten van dit meerjarige contract met GE HealthCare. Deze samenwerking heeft als doel om zorgprofessionals wereldwijd via simulatie te trainen voor hun anesthesie- en beademingsapparatuur. Met de oplossing van LeQuest kunnen zorgprofessionals digitaal op complexe hoog risico apparatuur trainen zonder dat het apparaat zelf hiervoor nodig is, en zonder risico’s voor de patiënt.

Het innovatieve platform van LeQuest wordt wereldwijd gebruikt in meer dan 60 landen en is vertaald in 16 talen. LeQuest werkt samen met zowel ziekenhuis als fabrikanten waaronder GE HealthCare en Medtronic. Om de wereldwijde standaard te worden voor het online trainen van zorgverleners zal LeQuest zich steeds meer internationaal gaan oriënteren. Het bedrijf richt zich op diverse private investeerders en fondsen, waaronder Invest NL, om dit mogelijk te maken.

Bezoek de website voor de simulatietraining

Lees hier meer over Life Sciences & Healt 010.

Deel deze pagina