>

Rotterdam goed vertegenwoordigd in VIVA400

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dat het ondernemerschap door ons Rotterdamse bloed stroomt, blijkt maar weer uit de 21 Rotterdamse vrouwen die in de VIVA400 zijn opgenomen. Zij maken op 15 november binnen zes categorieën kans op de VIVA400-award.

Ieder jaar stelt tijdschrift VIVA een lijst samen met daarop de 400 meest talentvolle en inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een speciale prijs wonnen, een geslaagd en uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten.

De VIVA400-awards worden uitgereikt in de categorieën: Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Techtalenten, Wereldverbeteraars en Zakenwonders. Binnen Rotterdam zijn de genomineerden zeker geen onbekende gezichten.

Creatieven

In deze categorie zijn de volgende Rotterdammers genomineerd:

 • Esmee Trouw is een social influencer. Met haar mediabureau Supermooi Media werkt ze met jonge ambitieuze vrouwen en helpt bij alle facetten van marketingcommunicatie om een sterker merk te bouwen.
 • Ruba Zai is een populaire vlogger. Ze was het gezicht van de eerste moslimalijn van Dolce&Gabbana en stond als eerste model met hoofddoek op de cover van Cosmopolitan.
 • Isabelle Hattink is verkozen tot de beste huwelijksfotograaf ter wereld. Daarmee is ze de eerste Nederlandse bruidsfotograaf die de fotografiewedstrijd Fearless Photographers heeft gewonnen.
 • Zangeres Naaz Mohammed won dit jaar de 3FM Talent Award 2018 en de 3FM Award voor Beste Video. Eerder dit jaar won ze ook al twee Edison Popprijzen.
 • Met haar fotostudio Sugarcoated fotografeert Vivian Kramer Gezegd Freher dames na een make-over in vintage-stijl. Sugercoated staat voor body positivity en female empowerment.

Knappe Koppen

Dit zijn de genomineerde Rotterdamse Knappe Koppen:

 • Sophie van der Zee bedacht een methode om waarheid van leugens te onderscheiden. Met een computermodel kan ze met 82% zekerheid zeggen of iemand liegt of de waarheid spreekt.
 • Het onderzoek van Daphne van de Bongardt is gericht op het begrijpen en bevorderen van gezonde en positieve relationele en seksuele ontwikkelingen van jongeren.
 • Nicole van ‘t Wout is onderwijswetenschapper en richtte urbanTQ op. Hiermee slaat ze een brug tussen de wetenschap en de praktijk. Haar innovatieve organisatie is gespecialiseerd in onderwijskundig onderzoek en de professionalisering van docenten in een grootstedelijke onderwijscontext.

Wereldverbeteraars

De Wereldverbeteraars van Rotterdam zijn:

 • Sayida Goedhoop is programmadirecteur bij Stichting Nieuw Thuis Rotterdam. Met SNTR kocht ze huizen voor 200 Syrische gezinnen en biedt ze hen intensieve maatschappelijke begeleiding, taalles en tools voor het vinden van werk.
 • Met haar bedrijf Coffee Based maakt Marjet Breuren – de Jong van koffiedik biosbased producten.
 • Binnen BlueCity Lab onderzoekt Emma van der Leest hoe biologische materialen kunnen worden omgezet in producten.
 • Sarah Izat werd vorig jaar bekend toen ze een klacht indiende tegen haar werkgever. Ze mocht van Politie Rotterdam geen hoofddoek dragen tijdens haar werk in uniform. Het College voor de Rechten van de Mens stelde Sarah in het gelijk: de politie mocht haar niet verbieden een hoofddoek te dragen.
 • Het is Vanessa Umbohs levenswerk om armoede te bestrijden en liefde te stichten. Hiervoor zette ze ‘Stichting Stem zonder Gezicht’ op, waarmee ze een stem geeft aan kinderen in Rotterdam die niet in hun basisbehoeften worden voorzien.

Techtalenten

 • Graciëlla van Hamersveld studeert econometrie aan de Erasmus en is co-founder van startup Closure. Dit bedrijf biedt nabestaanden ondersteuning bij de afhandeling van digitale nalatenschap: dat wat de overledene heeft achtergelaten op internet. Met Closure won Graciëlla eerder dit jaar de Philips Innovation Award.

Zakenwonders

En in de laatste categorie zijn genonimeerd:

 • Saskia Warnaar is de eigenaar van sociale onderneming Fröbel. Het personeel van deze lunchzaak bestaat volledig uit mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de verkiezingen van Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2018 werd Saskia uitgeroepen tot Talent van het Jaar.
 • Esme de Smit is eigenaresse van SHPPR Events en initiatiefnemer van lifestyle markt Swan Market, een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan een groter publiek willen laten zien.
 • Met cocktailbar Bloesembar creëert Maidie van den Bos dranken van wilde en geurende bloemen, zaden, kruiden, vruchten en bladeren. Daarnaast is Maidie co-founder van Flowers&Sours, een foodlab, proeflokaal, smaakwarenhuis en werkvloer in één.
 • Clarissa Slingerland is oprichter MissPublicity, een pr-bureau met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en 12 medewerkers die werken voor klanten als Union en Pathé. Dit jaar lanceerde Clarissa het label ArtPublicity, het artistiek zusje van MissPublicity.
 • Veel vrouwen dragen een slechtzittende bh en volgens Floor van de Pavert is een beha-revolutie dan ook broodnodig. Haar missie is om elke vrouw in een goedzittende bh te krijgen. Met dit doel opende ze de winkel SuperBra. In april heeft Floor als eerste ter wereld een lingerielijn in maatrange D t/m O gelanceerd met huidskleuren in vijf verschillende tinten.
 • Linda Post maakt met haar bedrijf The Talk of The Town (TTOTT) interieurproducten van restmateriaal van Rotterdamse iconen en hotspots. Zo maakte Linda al lampen van de Willemsbrug en bankjes van de Maastunnel.
 • Anne van der Zwaag is curator, publicist en directeur en initiatiefnemer van designbeurs OBJECT Rotterdam, waarin elk jaar ongeveer 150 ontwerpers deelnemen, en van het gevestigde platform BIG ART. Anne organiseert grote tentoonstellingen en biedt jong talent een podium en de kans om werk te verkopen.

In de categorie Krachtpatsers zijn geen Rotterdammers genomineerd.

De VIVA400-awards worden op 15 november uitgereikt. Tot 6 november kan er op de dames gestemd worden via: www.viva.nl/viva400