>

Rotterdam Impact Agency van start

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam staat bol van goede initiatieven en partijen die graag een steentje willen bijdragen aan een mooie en betere stad. De nieuwe stichting Voor Goed, Rotterdam Impact Agency brengt deze Rotterdamse sociaal ondernemers, corporates, fondsen en gemeente samen. Met als doel: nieuwe verbindingen en nieuwe oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam. 

Rotterdam is de eerste gemeente die hiervoor een onafhankelijke organisatie in het leven roept. De stichting ondersteunt sociaal ondernemers bijvoorbeeld door hen te koppelen aan investeerders. Voor Goed gaat ook in gesprek met grote bedrijven in de stad, die dankzij hun Corporate Social Responsibility beleid een steentje bij willen dragen aan de maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken & Kleine Kernen) gaf op 24 juni het startschot voor de stichting: “Hoewel het op veel terreinen economische goed gaat met onze stad, profiteert nog lang niet iedereen hiervan. Zo leeft één op de vier kinderen in onze stad in armoede en is één op de negen volwassenen werkloos. Om deze aantallen terug te dringen is het noodzakelijk om met meer partijen in onze stad samen te werken. De oprichting van Voor Goed komt daarom als geroepen.”

Inloopspreekuur voor Sociaal Ondernemers

Om ervoor te zorgen dat Sociaal Ondernemers op meer fronten geholpen worden, organiseert Voor Goed elke derde donderdag een inloopspreekuur op diverse inspirerende locaties in Rotterdam, zoals bij het koffiehuis Heilige Boontjes en het Wijkcentrum De Hoed. Daar kan iedereen met zijn vraag, idee of kennis terecht.

Menukaart

Ook is Voor Goed bezig met het ontwerpen van een menukaart ‘sociaal inkopen’ voor bedrijven en events. In een duidelijk overzicht is te zien hoe je als bedrijf je koffie, schoonmaak, catering of andere behoeften kunt kopen en daarmee direct bijdraagt aan het oplossen van de maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam.

Social Impact Fund Rotterdam, i.o. (SIFR)

Naast Voor Goed zal ook het SIFR worden opgericht. Het fonds zal gevoed worden door een aantal vermogensfondsen. Voor Goed en het fonds zullen nauw samenwerken. Het doel van het fonds is het investeren in sociale ondernemingen die bijdragen aan de oplossing van de maatschappelijke uitdagingen van de stad. Op dit moment is het fonds nog aan het fondsenwerven en op zoek naar enkele mede-investeerders. Er wordt gestreefd om dit najaar het fonds officieel op te richten.

Partners

Voor Goed zal worden bijgestaan door een ‘Raad Voor Goed’, bestaande uit ruim twintig Rotterdamse ambassadeurs die zich elke dag inzetten voor een beter en mooier sociaal Rotterdam. Voor Goed is een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners. Daarnaast werkt Voor Goed nauw samen met:

- Citylab010
- Social Enterprise NL
- Social Finance
- Thrive