Waar vind ik geschikt personeel?

  • Inhoudstype:
    • Artikel
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap
    • Regelen

Ben jij een Rotterdamse ondernemer en op zoek naar personeel? Op deze pagina geven we je tips waar te zoeken en hoe te werven.

Lasser
Fotografie Gemeente Rotterdam: Sjors Ferreira Ribeiro Heijboer

Een goed startpunt voor je zoektocht is de webpagina voor werkgevers op de website van de gemeente Rotterdam. Op de website van het Leerwerkloket Rijnmond vind je de laatste informatie over de arbeidsmarkt.

Wervingsadvies

Personeel werven kan je op verschillende manieren aanpakken. Je hebt in ieder geval een goede functieomschrijving nodig en een duidelijk beeld van de sollicitatieprocedure. UWV kan op verschillende manieren ondersteunen bij het werven van personeel.

Werving en selectie

Op werk.nl kunnen ondernemers gratis vacatures plaatsen. Daar staan de cv’s van vele duizenden werkzoekenden.
Een WerkgeversServicepunt (WSP) geeft werkgevers kosteloos advies en ondersteuning bij de werving en selectie van personeel.
HalloWerk helpt werkzoekenden en werkgevers elkaar te vinden.
Heb je vacatures waarbij een diploma of werkervaring niet belangrijk is? Probeer dan Open Hiring. Daarmee los je je personeelstekort op én geef je iedereen kans op een baan, zonder sollicitatiegesprek of cv. Lees op de site van de Kamer van Kookhandel wat de voor- en nadelen zijn en of het bij jouw organisatie past.

Personeel en subsidies

De overheid stimuleert sociaal ondernemen. Daarom kan je gebruikmaken van regelingen en subsidies als je iemand aanneemt die moeilijker aan het werk komt. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, oudere werknemers, jongeren en mensen die onder de banenafspraak vallen. Een werknemer die al in dienst is opleiden voor een moeilijk in te vullen vacature?  Vanaf dinsdag 28 februari 2023 kan je een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling van werknemers. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Personeel zoeken in Europa

Voor het invullen van bepaalde vacatures kan het lonen om je zoekgebied te vergroten. UWV biedt werkgevers ondersteuning bij het vinden van personeel in Europa. UWV werkt hiervoor samen met EURES (European Employment Services), een Europees netwerk van organisaties dat zich bezighoudt met arbeidsbemiddeling op de Europese arbeidsmarkt.

Banenmarkten in Rotterdam

Ook in 2023 vinden er in Rotterdam verschillende banenmarkten plaats. Een ideale manier voor het leggen van de eerste contacten. Meld je deelname wel op tijd aan!

Zet je vacature op social media

Tenslotte: plaats je vacature op LinkedIn en laat je vinden door de professional die jou zoekt. Maar vergeet niet om op andere social media platformen je LinkedIn-bericht te delen. Het is niet gratis, maar je kunt je vacature wel op Facebook of Indeed gratis delen.

Podcasts

Er is veel te zeggen over ondernemen en personeel. Er zijn verschillende podcasts te beluisteren, voor, door en met ondernemers:

Deel deze pagina