Rotterdam gaststad van internationaal energiecongres WEC 2024

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid

In het Stadhuis van Rotterdam vond gisteren het Road to Congress event van de World Energy Council (WEC 2024) plaats. Meer dan 100 internationale gasten waren aanwezig om samen met minister Rob Jetten en wethouder Chantal Zeegers een voorproefje te krijgen van het 26e World Energy Congress dat in april 2024 in Rotterdam zal plaatsvinden.

Een groep mensen in het Stadhuis van Rotterdam luisteren aandachtig naar de spreker.
© Iris van den Broek

Rotterdam als gaststad voor WEC 2024

Het evenement volgend jaar brengt belangrijke energie-experts en energieministers vanuit de hele wereld bijeen om te praten over een schone en rechtvaardige energietransitie. Onze stad die innovatie en de Europese energietransitie hoog in het vaandel heeft staan, kijkt er naar uit om gastheer te zijn voor een event met een belangrijk onderwerp als de energietransitie

Het thema: ‘Redesigning Energy for People and Planet’

Wethouder Chantal Zeegers:
“Ik ben vereerd en trots dat Rotterdam gaststad zal zijn voor WEC 2024. Het thema ‘Redesigning energy for people and planet’ past bij de stad Rotterdam omdat we streven naar een transitie die zowel inclusief als eerlijk is. De energietransitie is een thema dat alle landen in de wereld raakt, iedere stad of gemeenschap krijgt er mee te maken en daarom is er maatwerk nodig.”

De Road to Congress: bouwen aan een betere toekomst voor energie

De Road to Congress, met als thema ‘Redesigning Energy for People and Planet’, belicht de cruciale rol van duurzame energie in een wereld waar het energievraagstuk een grote rol speelt. Met de veranderingen en innovaties in het Nederlandse energielandschap en de groeiende bewustwording van consumenten, is het tijd om samen te bouwen aan een betere toekomst voor energie.

Publiek luisterend naar de spreker
Publiek luisterend naar de spreker naar Wethouder Zeegers. © Iris van den Broek
Wethouder Chantal Zeegers
Twee mensen zitten op een podium praten in een talkshow
Minister van Klimaat, Rob Jetten in gesprek met Angela Wilkinson CEO van de World Energy Council.
/

Prominente sprekers tijdens de Road to Congress

Tijdens de Road to Congress zijn er gesprekken gevoerd over de onderwerpen die aan bod moeten komen tijdens het congres in 2024. Hierbij aanwezig waren een aantal belangrijke prominenten op het gebied van energie waaronder minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen van Rotterdam Chantal Zeegers, voorzitter van de World Energy Council Nederland Jeroen van Hoof en CEO World Energy Coumcil, Angela Wilkinson.

Over WEC 2024

Meer informatie: http://bitly.ws/JVRM 

Deel deze pagina