Foto: Peter Gooris

Bouwsector en 1,5 meter

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op deze pagina vind je als bouwondernemer informatie over de geldende coronamaatregelen. 

Tijdens de persconferentie op 12 januari heeft premier Rutte aangekondigd de lockdown met nog drie weken te verlengen. De lockdown duurt in ieder geval tot en met 9 februari. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.

  • Er is een Rotterdams actieplan voor veilig doorbouwen tijdens coronacrisis. Het plan is aan de gemeenteraad van Rotterdam in de vorm van een manifest gepresenteerd. In het manifest, dat samen met marktpartijen en woningcorporaties is opgesteld, staan afspraken die ervoor moeten zorgen dat er in 2040 minimaal 50.000 woningen zijn bijgebouwd. Van het optuigen van een Rotterdams overbruggingsfonds tot het versneld faciliteren van grote gebiedsontwikkelingen; het manifest is een verzameling van mogelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat Rotterdam veilig door kan bouwen.
  • De samenwerkende partijen stellen alles in het teken van doorbouwen tijdens de crisis. De gemeente Rotterdam zorgt er bijvoorbeeld voor dat besluitvorming doorgaat, zodat er geen onnodige vertraging ontstaat. Marktpartijen, woningcorporaties en overheid houden nauw contact met elkaar om de vinger aan de pols te houden en de krachten te bundelen. Alle partijen stellen veiligheid voorop; eerder werd het protocol ‘samen veilig doorwerken’ opgesteld om de gezondheid van medewerkers op de bouwplaats te waarborgen.

Lees hier het Doorbouw Manifest Rotterdam!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met 14 010 en vraag naar Bouw- en Woningtoezicht, geef aan dat het coronagerelateerd is.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links