Foto: Rhalda Jansen

Evenementsector en de 1,5 meter

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op deze pagina vind je als evenementenorganisatie informatie over de geldende coronamaatregelen. Ook kun je op deze pagina terecht voor actuele informatie over vergunningen.

Tijdens de persconferentie op 12 januari heeft premier Rutte aangekondigd de lockdown met nog drie weken te verlengen. De lockdown duurt in ieder geval tot en met 9 februari. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. 

Evenementen zijn verboden, met uitzondering van:

  • Warenmarkten (de gewone weekmarkten).
  • Betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestatie.

Bekijk het volledige overzicht op de website van de rijksoverheid.

 

Update 21 januari 2021:
Er komt een garantiefonds voor evenementen, zodat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van bijvoorbeeld festivals, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is. Daarbij wordt nu gedacht aan 1 juli. De precieze invulling werkt het kabinet nog uit. Er is minimaal 300 miljoen euro voor gereserveerd.

Organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche worden zwaar getroffen en missen door de geldende landelijke coronamaatregelen veel omzet. Verruiming van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) biedt deze ondernemers extra steun.

Om TVL subsidie te krijgen, moet een bedrijf minimaal 30% omzet verliezen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Voor sommige ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche ontstaat daar een probleem. Voor hen ligt de omzet in het vierde kwartaal altijd lager. Zij komen zo niet aan de grens van 30% omzetverlies in het vierde kwartaal van 2020 en krijgen geen subsidie. Zonder TVL kunnen veel van deze bedrijven niet overleven.

Het kabinet heeft besloten om deze bedrijven in het vierde kwartaal van 2020 tegemoet te komen. Er wordt voor hen een subsidiebedrag berekend, op basis van de TVL subsidie die zij in de zomer hebben ontvangen.

Het kabinet verwacht hiermee ongeveer 800 bedrijven te helpen.

Dat is nog niet bekend. Het bedrijf moet in ieder geval TVL subsidie hebben ontvangen voor de periode juni t/m september 2020 en komt tekort voor TVL subsidie in kwartaal 4 van 2020. Meer informatie en berekening van dit subsidiebedrag volgt zo snel mogelijk. Je kunt je inschrijven voor updates over TVL via RVO.nl.

Het is nog niet bekend hoe en wanneer een ondernemer deze aparte module kan aanvragen. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Houd deze website in de gaten.

Meer informatie

Kijk voor meer gemeentelijke informatie voor de evenementensector op de pagina evenementen van de gemeentelijke website Rotterdam.nl. Vragen over evenementen mail je naar evenementenvergunningen@rotterdam.nl of bel naar 010-2673457.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links

Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmomd

Kijk voor vragen over de maatregelen in Rotterdam-Rijnmond op de website van de Veiligheidsregio of raadpleeg uw brancheorganisatie over de beschikbare protocollen en sectorspecifieke veel gestelde vragen om veilig en volgens de regels te werken.