>
Foto: Arjen-Jan Stada

Sportsector en 1,5 meter

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op deze pagina vind je als sportondernemer informatie over de geldende coronamaatregelen. Met vragen kun je mailen naar ondernemersbalie@rotterdam.nl.

Aaangescherpte maatregelen vanaf 10 juli: zitten bij evenementen en bij locaties voor cultuur en sport

  • Professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten zijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
  • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt.
  • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur.
  • Evenementen duren maximaal 24 uur.

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor de sport.

Voor sporten gelden de volgende regels:
- Kinderen tot en met 12 jaar mogen naar zwemles voor hun A-, B- of C-diploma. - Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten met hun team sporten. Zij mogen met elkaar wedstrijden spelen.
- Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen bij de sportvereniging buiten sporten. Zij mogen wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
- Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten op sportvereniging met maximaal 4 mensen sporten. Op andere plaatsen buiten mogen volwassenen alleen in hun eentje of met zijn tweeën sporten. Zij houden altijd 1,5 meter afstand.

Bekijk het volledige overzicht op de website van de rijksoverheid.

 

Binnen sporten
Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
 
Buiten sporten in groepen
Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden. 

(Financiële) regelingen sport (verenigingen en kantines)

Ook sportverenigingen en kantines zijn financieel geraakt door de coronamaatregelen. Op deze pagina vind je informatie over de (financiële) regelingen, het noodfonds en de geldende coronamaatregelen. Neem voor coronagerelateerde vragen rechtstreeks contact op met Rotterdam Sportsupport via het e-mailadres coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of bel medewerker René Biemans op 06 23 82 58 15. Ook als je even wilt sparren of jouw zorgen over de club wilt delen, kun je bij hem terecht.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links