>

Rotterdam heeft wereldprimeur MINI Electric

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De wereldpremière van de eerste volledig elektrische MINI vond op dinsdag 9 juli in Rotterdam plaats. De gemeente Rotterdam en BMW stonden deze dag ook stil bij onze samenwerking, die vorig jaar september is aangegaan en vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Binnen deze driejarige samenwerking werken we gezamenlijk aan een duurzame, bereikbare en energiezuinige stad, met schone lucht en een bloeiende economie.

Dat BMW een volledig elektrische MINI in Rotterdam lanceert, is een mooi statement volgens Petra de Groene, Directeur Economie en Duurzaamheid bij de gemeente Rotterdam. “De stad groeit in hoog tempo, de technologie neemt grote sprongen en de stad slibt dicht als we niet actief oplossingen bedenken. Dat vraagt om een innovatief ondernemersklimaat en nieuwe oplossingen. De stad heeft sterker partners nodig die kennis, invloed, lef en doorzettingsmacht hebben om het leven in de steeds drukker wordende stad fijn te houden. Met BMW hebben wij een dergelijke partij gevonden. Het afgelopen jaar zijn projecten uitgevoerd en gedefinieerd, is gewerkt aan de samenwerking en zijn elkaars netwerken verkend en ingezet. Het komende jaar gaan we de resultaten van veel van deze voorbereidingen zien.”

Toekomstplannen

Het pilotproject Electric City Drive, dat in september 2018 startte, is het eerste project uit deze samenwerking met BMW. Het project stimuleerde rijders van plug-in hybrides het beste uit hun auto te halen. Bekijk hier de onderzoeksresultaten van de Rotterdam School of Management Erasmus University. Momenteel zijn er gesprekken gaande met andere steden in Nederland over een vervolg op deze pilot. Daarnaast worden op dit moment verschillende nieuwe projecten uitgewerkt en voorbereid. Daarover volgt in de tweede helft van 2019 meer nieuws.

De allereerste volledig elektrische MINI

Voor BMW was de keuze om de elektrische MINI in Rotterdam te lanceren een logische. “MINI is een urban merk en de volledig elektrische MINI is de logische volgende stap naar de toekomst”, aldus Oliver Heilmer, Head of MINI Design. Met de MINI Electric geeft MINI richting aan de toekomst van elektrische mobiliteit en bewijst het dat het klaar is voor de toekomst. Wij zijn buitengewoon trots dat BMW Group ervoor heeft gekozen de wereldwijde persintroductie van de MINI Electric plaats te laten vinden in de Maasstad.”

Mobiliteitsinnovatie in Rotterdam

De gemeente Rotterdam werkt samen met kennisinstellingen en het bedrijfsleven om de economie van onze stad naar een volgend niveau te brengen. Een mooi voorbeeld is de komst van de Mobility City Campus, een ambitieus project met wereldwijde impact en vooruitstrevende ambities. Er vinden meer dan 50 pilots op het gebied van mobiliteit plaats binnen de gemeente Rotterdam, van autonome pilots op de luchthaven van Rotterdam tot een Hydrogen Production facility in de haven van Rotterdam. Dit volume aan mobiliteitspilots binnen één regio maakt Rotterdam tot een van de leiders in mobiliteitsinnovatie in Europa. Dat maakt Rotterdam ook tot een aantrekkelijke partij voor wereldspelers zoals BMW.