Werkgevers gaan voor goede omstandigheden arbeidsmigranten

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Arbeidsmarkt
    • Ondernemerschap
    • Sociaal ondernemen

Arbeidsmigranten worden vaak geconfronteerd met slechte werkomstandigheden en onfatsoenlijke huisvesting. Gelukkig zijn er ook veel werkgevers die laten zien hoe het wél kan. Samen met hen vormen we de coalitie van goed werkgeverschap. Afgelopen donderdag was de feestelijke ondertekening van het convenant.

Feestelijke ondertekening convenant Goed Werkgeverschap

Wethouder Tim Versnel: “Arbeidsmigranten leveren een onmisbare bijdrage aan onze welvaart en onze maatschappij. Het is belangrijk dat arbeidsmigratie mogelijk blijft. Maar op de manier waarop het nu nog te vaak gaat, kan het niet langer. De werkgevers die het convenant ondertekenden zetten zich in voor goede omstandigheden.”

De werkgevers zetten zich onder andere in voor inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP), scholing en taallessen, naleving van wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen voor huisvesting en lidmaatschap van brancheorganisaties zoals ABU of NBBU. De gemeente biedt scholingsvouchers en taaltrainingen aan, faciliteert groepsinschrijvingen in het BRP, organiseert banenmarkten en verwijst werkzoekende arbeidsmigranten door naar coalitie-werkgevers.

Ondertekenaars van het convenant zijn: Gemeente Rotterdam, Tempo-Team, Hago Zorg B.V., NBBU, Labour Power Company en People 21.

Sta jij ook op voor goed werkgeverschap? Sluit je dan aan bij de coalitie! Ga voor meer informatie naar Werkgevers Servicepunt Rijnmond of mail naar EU-arbeidsmigranten@rotterdam.nl. We nemen snel contact met je op.

Deel deze pagina