>
Foto: gemeente Rotterdam

WeTechRotterdam gaat voor dé techstad van Europa

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ondernemers achter WeTechRotterdam hebben één doel: Rotterdam neerzetten als de nummer 1 techstad van Europa. Om dat doel te bereiken hebben ze het platform WeTechRotterdam gelanceerd. De ambitie is groot. Het plan is gedegen. WeTechRotterdam wordt een goed samenwerkend systeem van overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, de kapitaalmarkt, talent en individuele initiatieven.

Ohad Gilad (42workspace, Keadyn), Hans Scheffer (CEO Helloprint), Frédéric Bärtels (project manager WeTech Rotterdam) en Martijn Don (42workspace, Keadyn) zijn het er unaniem over eens. Rotterdam is een echte techstad die de potentie heeft er ook internationaal toe te doen. Er is een achterstand ten op zichte van Londen, Berlijn, Stockholm en Amsterdam. Maar er is zeker een trend dat steeds meer ondernemers kiezen voor Rotterdam. Om deze ontwikkeling kracht bij te zetten richtten ze samen het platform WeTechRotterdam op. Het nieuwe platform wordt omarmd door meerdere partijen in de stad, zoals InnovationQuarter, Rotterdam Partners en Hogeschool Rotterdam.


Hans Scheffer CEO van Helloprint, een van de snelst groeiende tech-bedrijven van Nederland en gevestigd in Rotterdam: "'Met ons bedrijf kiezen we heel bewust om met onze internationale ambities vorm te geven vanuit de stad die zich kenmerkt door vallen en opstaan, en de wil om te winnen. Het probleem is dat het tech-ecosysteem onvoldoende is ontwikkeld om echt snel te kunnen groeien. Er is te weinig aanbod van talent en zowel op het gebied van educatie, als qua ondernemers- en investeringsklimaat, als qua vestigingsklimaat voor jonge tech-professionals, valt een wereld te winnen. Dat willen wij doorbreken. Dat is voor ons de reden om samen met andere Rotterdamse ondernemers WeTechRotterdam te lanceren."


Zet jezelf op de kaart!
Zet jezelf op de kaart van WeTechRotterdam door je bedrijf aan te melden. WeTechRotterdam werkt hiervoor samen met Dealroom. Een dataplatform die o.a. informatie verzamelt over snelgroeiende bedrijven. Inmiddels staan er al meer dan 500 bedrijven in Rotterdam op de kaart. Ben jij de volgende?

Bron: engineersonline.nl