>
Foto: Wheelair Modelshots

Wheelair verandert internationale rolstoelmarkt vanuit Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wheelair vestigde zich in februari in de regio Rotterdam. Van hieruit strijdt het Schotse med-techbedrijf, dat revolutionaire koelingssystemen voor rolstoelen maakt, voor snellere innovaties in de rolstoelmarkt en voor het vergoeden van preventie. ‘Rotterdam paste op alle fronten het beste bij ons bedrijf.’

 

Corien Staels was zo’n tiener die riep dat ze ooit CEO ging worden. Van welk type bedrijf? Daarvan had ze geen idee. Tot de nu 28-jarige Vlaamse vijf jaar geleden tijdens haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute een docente in een rolstoel trof, die haar thesiscoach werd. Tijdens de gesprekken die ze voerden, kwam het probleem van oververhitting en zweten bij rolstoelgebruikers naar voren. Een ernstig en veelvoorkomend probleem, zo bleek. Het zorgt niet alleen voor ongemak, maar kan ook leiden tot doorligwonden en zelfs tot spierspasmen, misselijkheid, vermoeidheid en hitteberoerte. De aanpak van de gevolgen van deze problemen zorgt voor flinke kosten. Zo besteedt het Verenigd Koninkrijk 4% van het gezondheidszorgbudget hieraan, zo blijkt uit onderzoek. Andere landen kennen vergelijkbare cijfers.

 

Van kledinglijn tot revolutionair koelingssysteem

‘Daar moest een oplossing voor komen, vond ik,’ vertelt Staels. ‘Ik kon niet begrijpen dat daar destijds, in 2015, niets aan gedaan kon worden. Dat rolstoelgebruikers met icepacks en tuinslangen in de weer moesten om af te koelen, terwijl autofabrikanten wel al gekoelde autostoelen konden leveren.’ Wat begon met een idee voor een verkoelende kledinglijn voor rolstoelgebruikers ontwikkelde zich tot de realisatie van een revolutionair koelingssysteem, dat in de seating van rolstoelen geplaatst wordt.

 

Lees het hele verhaal hier op lifesciencesandhealth010.nl Corien Staels vertelt daar verder over het gat in de markt waar zij in dook, over de redenen waarom zij met haar bedrijf koos voor Rotterdam, over de uitstekende samenwerking tussen ondernemers, universiteiten en ziekenhuizen, en nog meer.

 

Meer weten over Wheelair? Bekijk de website van het bedrijf of neem contact op met directeur Corien Staels via corien@wheelair.co.uk. Tijdens het LSH010-ontbijt op donderdag 11 juni wordt Wheelair door Caroline Giezeman van LSH010 officieel welkom geheten in Rotterdam.