‘Wie Willem Niet’, een koninklijk broodje met pit van Lunch Bunch!

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Arbeidsmarkt
    • Horeca
    • Sociaal ondernemen

Een recept ontstaan uit betrouwbare bronnen, met als doel tijdens Koningsdag iets terug doen voor de stad. Maar niet alleen met Koningsdag bij Lunch Bunch, lunchcateraar met een sociaal karakter, staat samenwerken en iets terugdoen eigenlijk altijd centraal.

Het team van Lunch Bunch in de keuken
© Lunch Bunch

Lunch Bunch doet iets terug voor de stad

Het idee is ontstaan toen Oranje voor Goed hen vroeg of ze iets wilde bedenken voor Koningsdag en zo iets terug wilde doen voor de stad. Hier hoefde ze bij Lunch Bunch niet lang over na te denken.

Lunch Bunch is namelijk een sociaal bedrijf dat vrijwel alleen mensen aanneemt die nog niet zijn ontdekt op de arbeidsmarkt. Zij coachen, leiden op en nemen aan. Het probleem op de arbeidsmarkt (meer dan 32.000 mensen in Rotterdam met een bijstandsuitkering) kan alleen opgelost worden door samen te werken, aldus Lunch Bunch.

Een maatschappij waarin iedereen een plekje heeft. Dat is ons streven. Bij ons krijgt iedereen dezelfde kansen, omdat wij niet oordelen over je verleden. Die gedachte combineren wij met de bedrijfslunches en catering-oplossingen van Nederland.

Een bewezen succes-formule

Speciaal voor Koningsdag in Rotterdam bedacht Lunch Bunch het broodje ‘Wie Willem Niet’. Een overheerlijk broodje Hollandse bal met pittige Argentijnse Chimichurrisaus, geserveerd op een zachte brioche. Uit betrouwbare bronnen heeft het team van Lunch Bunch vernomen dat de koning van broodjes bal houdt! En de combinatie van Hollandse nuchterheid en Argentijnse pit is nu eenmaal een bewezen succes-formule!

Oranje voor Goed

10% van de opbrengst van het broodje ‘Wie Willem Niet’ zal gaan naar Stichting Jeugdactiviteiten Oud-Mathenesse. Deze stichting is opgericht vanuit de behoefte aan een vaste plek waar jongens en meisjes tussen de 5 en 19 jaar in Oud-Mathenesse kunnen binnenlopen en/of kunnen deelnemen aan activiteiten.

Zij vinden het niet alleen belangrijk leuke activiteiten te bieden, ze willen ook dat kinderen de kans krijgen te ontdekken wat ze allemaal zelf kunnen, wat hun talenten zijn en daardoor ook meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast vindt de stichting het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de wijk en elkaar kent. En dat iedereen trots is op de wijk.

Koningsdag in Rotterdam

Benieuwd naar andere verhalen van ondernemers rondom Koningsdag? Check onze inspiratie-pagina. Meer informatie over het Koningsdagfeest in Rotterdam, de route en informatie voor ondernemers vind je op www.koningsdaginrotterdam.nl.

Deel deze pagina