>
Foto: gemeente Rotterdam

Nationaal Windenergie event in de Kuip

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tijdens het Nationaal Windenergie Event komen vandaag de belangrijkste partners op het gebied van windenergie samen. Deze dag is bedoeld om relevante thema’s te bespreken, kennis uit te wisselen en ambities te bekrachtigen.

Volgens wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, Luchtkwaliteit & Energietransitie) is het niet vreemd dat het evenement dit jaar in Rotterdam plaatsvindt. “De regio Rotterdam kan een grote bijdrage leveren aan de klimaatambities en tegelijkertijd de positieve effecten benutten voor economische groei en werkgelegenheid. De bouw, exploitatie en onderhoud van de windturbineparken brengen nieuwe economische activiteiten met zich mee waar de Rotterdamse bedrijven een leidende rol in willen en kunnen vervullen.”

Schone energie

Lokaal schone elektriciteit opwekken is voor Rotterdam van groot belang. Aan het einde van dit jaar staan in of net buiten het havengebied naar verwachting 72 windturbines (met een gezamenlijk vermogen van 217 megawatt). Uitgaande van een gemiddeld jaarlijks verbruik (3,4 MWh per huishouden) worden er dit jaar in totaal 140.000 huishoudens voorzien van elektriciteit uit windenergie. Om alle Rotterdamse huishoudens van schone elektriciteit te voorzien is er binnen een periode van tien jaar een verdubbeling van het aantal turbines nodig.