>
Foto: gemeente Rotterdam

Wonen in een winkel

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wonen in Rotterdam is erg populair. Daarom worden er veel nieuwe woningen gebouwd, maar er zijn ook andere woonvormen die voorzien in de groeiende vraag naar woningen. Wonen in voormalige winkelpanden is hier een goed voorbeeld van.
 

In Rotterdam staan er winkels leeg die hun winkelfunctie verloren hebben, doordat mensen daar niet meer winkelen maar ergens anders of in een andere vorm zoals online. Die winkels kunnen getransformeerd worden naar stadswoningen. De gemeente wil de transformatie van leegstaande winkels naar woningen zoveel mogelijk bevorderen en helpt mee waar kan door:
 

  • het inzichtelijk maken van het winkeltransformatieproces;
  • het faciliteren in het vergunningentraject, direct aan tafel met ons;
  • het fungeren als een aanspreekpunt voor uw aanvraag;
  • netwerkontwikkeling en kennisontwikkeling.


Detailhandelsnota

In de detailhandelsnota beschrijft hoe gemeente Rotterdam de toekomst ziet van winkels in de stad. In gebieden waar geen toekomstperspectief meer is voor winkels, biedt transformatie nieuwe perspectieven. In de detailhandelsnota staat waar winkels nog succesvol kunnen blijven en waar een andere ontwikkeling logischer lijkt.
 

Het verschil in toekomstperspectief voor detailhandel in verschillende gebieden betekent dat de gemeente ook op verschillende manieren met deze gebieden omgaat. In gebieden waar succesvolle winkels lijken te blijven, stimuleert en ondersteunt de gemeente vooral plannen om het winkelgebied te verbeteren. In gebieden waar een ontwikkeling in een andere richting logischer lijkt, zet de gemeente zich in om winkelpanden een andere functie te geven (transformatie).
 

Lees hier meer over de detailhandelsnota.
 

Winkeltransformatie


Winkelpanden zijn vaak bijzondere panden met een hoge plafonds, aparte indelingen en authentieke details. Soms hebben ze ook een tuin. De panden bevinden zich dichtbij grootstedelijke voorzieningen zoals winkelgebieden, leuke koffietententjes en andere horeca. De prijs voor dit soort panden is relatief laag. En je kan je woning geheel naar eigen wens transformeren tot je droomwoning.

Spreken bovenstaande kenmerken jou aan en kan je goed de potentie zien van dit soort panden? Ben je niet bang om de uitdaging aan te gaan? Dan is winkeltransformatie iets voor jou! Er zijn meer genoeg panden hier in Rotterdam te vinden. Bekijk de kaart via de button. Let op: dit is een momentopname.