>
Foto: Annelies de Wit

Meer zonnepanelen op Rotterdamse parkeerterreinen

20 oktober 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De gemeente Rotterdam en de provincie Noord-Holland lanceren samen met Sobolt de applicatie “Park the Sun”.

Veel parkeerterreinen in provincie Noord-Holland en gemeente Rotterdam kunnen slimmer benut worden door overdekt parkeren te combineren met de opwek van energie met zonnepanelen. Door inzichtelijk te maken welke terreinen geschikt zijn, hoeveel energie kan worden opgewekt en wat de investeringen en de terugverdientijd zijn, wordt de kans van zonnepanelen op parkeerterreinen steeds groter.

Quickscan

Op parkthesun.com/rotterdam kan iedereen een quickscan doen. Voor alle gemeenten in de provincie Noord-Holland en de gemeente Rotterdam, inclusief het havengebied, kun je het hele gebied verkennen om vervolgens een individuele parkeerlocatie te onderzoeken. Van iedere solarcarport is zichtbaar aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan, wat de investeringen en de opbrengsten zijn én is er een visualisatie van de resultaten.

Parkeerlocaties met zonpotentie

Inmiddels zijn de eerste solarcarports in Nederland operationeel in Bloemendaal en Rotterdam.

Webinar op 30 oktober 2020 voor een demo, meer informatie en uw vragen
Op 30 oktober 2020 om 10.00 uur organiseren de partijen een webinar over de werking van de tool. Nieuwsgierig? aanmelden kan via de site van Sobolt.

Rotterdams Klimaatakkoord

Park the Sun is onderdeel van een van de 55 klimaatdeals uit het Rotterdams Klimaatakkoord. In dat akkoord hebben meer dan 100 Rotterdamse bedrijven en maatschappelijke organisaties afspraken gemaakt over een halvering van de CO2-uitstoot in de komende tien jaar.

Meer weten over wat jij kunt doen? Bezoek de portal Duurzaam010.nl