>
Foto: gemeente Rotterdam

Energie met zon op bedrijfsdaken Spaanse Polder

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Veertig ondernemers uit de Spaanse Polder gaan voor groene energie met Zon op Bedrijfsdaken. Doe je ook mee?

Veertig ondernemers uit de Spaanse Polder gaan voor eigen gebruik energie opwekken door zonnepanelen op hun bedrijfsdaken. Rotterdamse ondernemers kunnen namelijk sinds kort meedoen aan het collectief Zon op Bedrijfsdaken (ZoB), een initiatief van energie-adviesbureau ECONNETIC. Tot en met maart kunnen andere ondernemers uit Rotterdam, bij voorkeur uit Noord-West, zich nog aanmelden.

De gemeente Rotterdam wil zonne-energie zo toegankelijk mogelijk maken, daarom biedt het Rotterdamse ondernemers de mogelijkheid mee te doen aan Zon op Bedrijfsdaken. In het najaar van 2017 is voor ruim veertig geïnteresseerde Rotterdamse ondernemers een SDE+ subsidie (stimulering van duurzame energieproductie) aangevraagd. Begin dit jaar is deze subsidie toegekend.

Voordelen van Zon op Bedrijfsdaken

Deelname aan Zon op Bedrijfsdaken biedt ondernemers in Rotterdam voordelen.
Door bedrijfsdaken te bundelen is de projectfinanciering voordeliger, waardoor ondernemers fors gaan besparen op hun energierekening. Ook mogen ze mee investeren tegen een aantrekkelijk rendement.

Petra van Heteren, directeur van Hoog16 Hoven Business Park is enthousiast deelnemer aan ‘Zon op Bedrijfsdaken’. “Wij vinden het belangrijk om onze bedrijfspanden te verduurzamen. Om dit te realiseren zou er normaal gesproken veel tijd en – letterlijk – energie gaan zitten in het uitzoeken van technische- en financiële risico’s en vooral in het realiseren van de zonnestroominstallaties. We zijn dan ook heel blij met het ‘Zon op Bedrijfsdaken’ initiatief van de gemeente waarmee we gemakkelijk duurzame zonnestroom voor eigen gebruik op kunnen wekken. We raden zoveel mogelijk Rotterdamse ondernemers aan met ons mee te doen!”

Resultaat Zon op Bedrijfsdaken

Door Zon op Bedrijfsdaken worden in 2018 27.500 zonnepanelen op Rotterdamse bedrijfsdaken geplaatst, goed voor 8,3 megawattpiek duurzame opgewekte energie. Dit
staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ongeveer 2500 huishoudens op jaarbasis.

Meedoen?

Heeft u interesse in Zon op Bedrijfsdaken als deelnemer of wilt u meer informatie? Neem dan (vrijblijvend) contact op met Corné Zwarteveld van ECONNETIC. Dit kan telefonisch via 06-18207685, of per e-mail aan corne@econnetic.nl.