>

Bonte opent zonnedak op bedrijventerrein Spaanse Polder

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wethouder Arno Bonte opende 23 juli één van de eerste zonnedaken op bedrijventerrein Spaanse Polder. Op het dak van de Rotterdamse horecaondernemer Zegro wekken honderden zonnepanelen elektriciteit op uit zonlicht. 

Het zonnedak is één van de eerste zichtbare resultaten van het initiatief Zon op Bedrijfsdaken. Om ondernemers meer te betrekken bij het opwekken van duurzame energie, zijn de gemeente Rotterdam en de DCMR dit project gestart. Rotterdamse ondernemers kunnen al in een vroeg stadium profiteren van begeleiding met kennis, adviseurs en financiële ondersteuning. Hun handtekening hoeven ze pas te zetten als ze ervan overtuigd zijn dat de business-case gunstig uitvalt.

Win-winsituatie

Zon op Bedrijfsdaken is een schoolvoorbeeld van een win-winsituatie. Bedrijventerreinen en kantoorlocaties hebben namelijk een enorm potentieel aan dakoppervlak voor zonnepanelen. Het benutten van deze daken dan ook speelt een belangrijke rol in de Rotterdamse ambitie om de overstap te maken naar duurzame energie.

Zonnedaken realiseren

Het realiseren van zonnepanelen vraagt om een tijdsinvestering van de ondernemers. Doordat het onafhankelijke energieadviesbureau  ECONNETIC de ondernemers ontzorgt en helpt, hebben in totaal al veertig bedrijven in de Spaanse Polder en bedrijvenpark Noordwest de eerste stappen gezet in het realiseren van een zonnedak. Aan deze aanvragen is bovendien een SDE+-subsidie (Stimulering Duurzame Energie) toegekend. In eerste instantie worden er ruim 3400 zonnepanelen geplaatst, die genoeg elektriciteit opwekken voor 314 huishoudens. Later zal het aantal zonnedaken en -panelen toenemen.