Zorgen over je bedrijf? Er is hulp

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Coronaloket010
Winkelstraat met wandelend publiek en aan de rechterkant koopwaar: bloemen en fruit en uithangborden van de winkeliers.
Fotografie Rhalda Jansen

Per 1 april is de coronasteun en uitstel van belasting betalen voor ondernemers gestopt. Ook nemen de kosten voor levensonderhoud toe door inflatie en stijgende energieprijzen. Dit kan tot financiële zorgen leiden bij ondernemers en mkb’ers. Ben jij zo’n ondernemer of mkb’er? Blijf niet rondlopen met je zorgen. Er is er hulp.

Financiën

Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam kan je adviseren, coachen en mogelijk financieel ondersteunen. Zo kun je in aanmerking komen voor een Bbz-uitkering als je als ondernemer financieel niet (meer) rond komt. Per 1 april 2022 zijn Bbz-voorwaarden aangepast. Hier lees je wat dat voor jou betekent.

Het RBZ helpt verder bij :

Het kabinet ondersteunt ondernemers die schulden hebben opgebouwd met een betalingsregeling. Zo kan opgebouwde belastingschuld in vijf jaar worden terugbetaald. Ondernemers krijgen vanaf 1 oktober 2022 vijf jaar de tijd om hun belastingschuld af te lossen, in vaste bedragen per maand. Op de website van de Belastingdienst geeft een rekentool zicht op de mogelijke termijnbedragen.

Verder met je bedrijf

Naast het RBZ staan andere organisaties klaar om je te adviseren en te helpen. Op Ondernemen in de toekomst staat een overzicht van landelijke en regionale organisaties waar je contact mee kunt opnemen, voor een volgende stap van je bedrijf.

MKBDoorgaan.nl biedt onafhankelijke, gratis hulp aan mkb’ers en zzp’ers bij ontstane problemen.

Kosten besparen op energie

Als ondernemer kun je je uitgaven verminderen door op energie te besparen. Benieuwd hoe jij dat kan doen? Bekijk dan hier onze praktische, energiebesparende tips en ga meteen aan de slag.

Deel deze pagina