2 juni: Klimaascafé!

 • Inhoudstype:
  • Meet-up
 • Thema’s:
  • Duurzaamheid
  • Innovatie
  • Maritiem
  • Transformatie en ontwikkeling

Bijpraten met andere denkers en doeners in de energietransitie: dat is het Klimaascafé!

Zeeschip energietransitie
© Port of Rotterdam

Denkers en doeners in de energietransitie

Bijpraten met andere denkers en doeners in de energietransitie: dat is het Klimaascafé! Op 2 juni ben je van harte uitgenodigd voor deze informatieve en gezellige bijeenkomst. Tijdens deze bijzondere editie ontmoeten we elkaar aan de kop van de Wilhelminakade. De gloednieuwe sleephopperzuiger van Van Oord, die op LNG vaart, ligt dan aan de Wilhelminakade.

De sprekers van deze editie

Pieter van Oord, Directeur Van Oord, deelt alle ins en outs rondom de nieuwe sleephopperzuiger op LNG, die tijdens het event aan de kade ligt. Ook gaat hij in op hoe Van Oord met windenergie werkt aan de energietransitie én bespreekt hij hoe we de energietransitie kunnen versnellen.

Xander Japin, Sr. Business Manager H2 Import en CCUS bij Havenbedrijf Rotterdam, biedt een inkijk in de laatste waterstofontwikkelingen in de Rotterdamse haven.

Versnellingshuis: hoe werkt het? Kort vraaggesprek met deelnemers over versnellen van de energietransitie en het wegnemen van barrières (procedures, financiën e.d.).

Tot slot is het mogelijk om aan boord van het schip te gaan voor een rondleiding en kun je bijpraten met andere gasten tijdens de netwerkborrel.

Het Klimaascafé wordt in goede banen geleid door Alice Krekt, Programmadirecteur Deltalinqs Climate Program. Zij ontvangt je graag op donderdag 2 juni om 16.00 uur.

Het programma

15:30 – 16:00 uur: inloop

16:00 – 16:45 uur: inhoudelijk programma o.l.v. Alice Krekt

16:45 – 18:30 uur: netwerkborrel

Locatie

Wilhelminakade, Holland Amerikaplein. De locatie is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer. In de omgeving zijn ook (tegen betaling) voldoende parkeermogelijkheden.

Aanmelden voor het Klimaascafé kan via deze link: https://portofrotterdam.

Let op: vol = vol!

Evenement informatie

Begindatum
02 juni 2022, 15:30
Einddatum
02 juni 2022, 18:30

Deel deze pagina