>

Het Rotterdams Klimaatakkoord Fit for 55

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen verplaatst

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samen sterker door te bouwen aan een duurzame toekomst

Omschrijving:
Europa maakt een klimaatsprong! De EU lanceerde deze zomer onder de noemer Fit for 55 een enorm pakket aan extra maatregelen om de CO2 uitstoot verder terug te dringen. Doel? 55 procent CO2 reductie in 2030. Om uitstoot van broeikasgassen te verminderen is drie jaar geleden het Rotterdams Klimaatakkoord gesloten, een samenwerking tussen de gemeente en ruim honderd bedrijven en instellingen in Rotterdam. Het doel was de CO2-uitstoot in 2030 te halveren. Met het Rotterdams Klimaatakkoord werken we nu aanvullende plannen uit om aan de Europese Fit for 55 ambitie te voldoen.
Begindatum:
25 januari, 15:00 uur
Einddatum:
25 januari, 18:00 uur
Locatie:
BlueCity
Meer informatie:
Meld je hier direct aan!

Programma:

Op dinsdag 25 januari verdiepen we ons in deze nieuwe uitdaging met de vijf Rotterdamse klimaattafels; Haven en industrie, Gebouwde omgeving, Mobiliteit, Schone energie en Consumptie. Ook blikken we met elkaar terug op de behaalde resultaten van het Rotterdams Klimaatakkoord en kijken we onder het genot van een hapje en een drankje vooruit hoe we ook de komende jaren samen kunnen blijven bouwen aan een klimaatbestendige stad. Je bent van harte welkom!

15.00 uur    Introductie en welkom door dagvoorzitter Geert Maarsse

15.10 uur    Korte terug- en vooruitblik door wethouder Arno Bonte.
                   Hoe vertaalt Europa’s Fit for 55 zich naar Rotterdam?

15.30 uur    ‘Klimaattafel-collegetour’: de tafelvoorzitters laten zien wat er het afgelopen jaar bereikt is en kijken vooruit: waar zetten de klimaattafels een extra stap richting Fit for 55? Mét ruimte voor vragen uit de zaal.

17.00 uur     Netwerkborrel

18.00 uur     Einde bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op locatie BlueCity in Rotterdam met inachtneming van de actuele coronamaatregelen, waaronder het gebruik van de corona check app voor toegang.

Graag tot ziens op dinsdag 7 december!

Vragen?

Neem dan contact op met klimaatakkoordso@rotterdam.nl.

In november 2019 lanceerde Rotterdam met ruim 100 bedrijven en maatschappelijke organisaties 49 klimaatdeals om in 10 jaar de CO2-uitstoot te halveren. Inmiddels hebben de vijf klimaattafels gezamenlijk al meer dan 55 klimaatdeals met concrete maatregelen die bijdragen aan zowel de klimaatdoelstellingen als de economische ontwikkeling van Rotterdam.